Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent s’uneix en la lluita contra el COVID-19
Torrent s’uneix en la lluita contra el COVID-19
,

Torrent s’uneix en la lluita contra el COVID-19

juny 3, 2020

L’alcalde Jesús Ros i portaveus i representants de tots grups municipals han presentat aquest matí davant els mitjans el Pla d’Actuació Municipal amb mesures per a superar la crisi del Covid-19 que serà presentat per a la seua aprovació en el ple de demà

L’Ajuntament de Torrent ha presentat aquest matí en la trobada amb els mitjans de comunicació el ‘Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra COVID-19’, que ha sigut acordat per tots els grups municipals, que han unit esforços en les últimes setmanes per a elaborar un document conjunt que done solucions i ajude a recuperar la normalitat als veïns i veïnes de Torrent. Així, l’alcalde Jesús Ros, s’ha donat cita amb els portaveus i representants de cada grup polític municipal per a explicar les principals actuacions planificades per a atenuar els efectes que el COVID-19 ha tingut tant a nivell empresarial, social o econòmic a Torrent. L’alcalde Jesús Ros ha explicat que “des del primer moment hem volgut posar en valor el treball de forma conjunta de tots els grups polítics i del personal funcionarial de l’Ajuntament perquè, quan hi ha un problema, com en aquest cas la situació generada pel COVID-19, hem demostrat estar a l’altura de donar solucions consensuades i desenvolupar totes les actuacions necessàries per a donar resposta als problemes que puguen tenir els torrentins i torrentines”.

El PAM 2020, que està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, és un pla d’acció a favor de les persones, la prosperitat i el medi ambient, i està centrat en diferents àrees. Com ha destacat Campos, “moltes mesures ja s’han dut a terme i moltes altres les continuarem treballant durant els pròxims mesos per a aconseguir, entre tots, i deixant arrere les nostres diferències, que Torrent recupere com més prompte millor la normalitat”.

Des que va entrar en vigència l’Estat d’Alarma, el consistori ha estat al costat de les persones majors, vulnerables o que necessitaven una atenció municipal que abans no requerien, aquesta és la primera àrea: la social. Mesures com l’increment del servei ‘Menjar a Casa’, la creació del telèfon Amic, el seguiment de les persones majors en les seues llars, recursos habitacionals per a persones sense llar, reforç del programa d’ajudes d’emergència i vincular-les amb el consum local, intensificació del programa de repartiment d’aliments, l’increment de mesures de lluita contra pobresa energètica o la creació d’una borsa de treball social.

Un altre dels punts forts del ‘Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra COVID-19’ és la recuperació comercial. Per això, entre les moltes mesures destaquen les ajudes directes a empreses, comerços locals, autònoms, PIMES i famílies afectades pel coronavirus, compta amb un ‘Pla de Xoc’, i que compten  amb un pressupost total de 900.000 €. En total s’han presentat 947 sol·licituds, de les quals aquesta setmana s’ha abonat ja el primer bloc de 128 ajudes, de les quals 110 corresponen a pagaments de lloguers i la resta, 28, a despeses ordinàries que han hagut de continuar realitzant per al manteniment de l’activitat, i la perspectiva és que al llarg del mes juny es tramiten i resolguen la resta de sol·licituds.

Seguint amb l’àmbit empresarial s’ha adoptat l’anul·lació durant l’any 2020 del cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública amb terrasses, l’anul·lació del cobrament de la taxa d’ocupació als llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte o la devolució de taxes i preus públics en aquells serveis no prestats.

Així mateix, pensant en tots els comerços i establiments locals, des de l’empresa municipal d’Idea’t s’estan realitzant diferents campanyes promociona’ls, com “100% amb el menjar de Torrent” AMB posada en marxa la setmana passada. Es tracta d’una acció de suport i promoció del comerç local que es prolongarà amb diferents actuacions al llarg de l’any 2020. En aquesta línia, el consistori treballa en la creació d’un bo d’animació al consum torrentí per a fomentar les compres, o un programa de digitalització per a fomentar la venda a distància, el reforç de programes de formació i contractació de persones incloses en programes d’ocupació i s’atorgaran ajudes econòmiques directes a empreses per la contractació de persones incloses en programes empre.

 

Torrent s’uneix en la lluita contra el COVID-19

El PAM també s’ha centrat, des del principi, en l’atenció ciutadana, donant resposta a la necessitat de totes les persones, bé a través del número 010, o com amb la tramitació durant l’estat d’alerta totes les gestions a través de la plataforma telemàtica de la web municipal: www.torrent.es, funcionant a ple rendiment i donant resposta a totes les necessitats dels torrentins i torrentines, com per exemple obtenir els certificats de padró o el certificat electrònic.

D’altra banda, entre les mesures, s’ha dut a terme el fraccionament del pagament de l’IBI (Impost de Béns immobles) sense recàrrecs ni interessos a totes aquelles persones que s’hagen vist afectades per les conseqüències del COVID-19, l’ampliació del termini voluntari del  IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) i de la Taxa de Guals o l’agilitació de procediments de pagament de factures a proveïdors, tot això dins de l’apartat de Gestió tributaria i econòmica.

Quant a l’àmbit educatiu s’incrementaran les ajudes de despeses escolars a famílies i al transport, el programa de beques per a estudiants Torrent et beca i subvencions destinades a l’emancipació dels joves.

La Sanitat i la higiene ha sigut des del primer moment un punt primordial per a l’Ajuntament de Torrent. La seguretat i la protecció dels torrentins i torrentines ha estat molt present amb la realització de tasques de desinfecció per tot l’acabe municipal i disseminats composta pel repartiment de màscares en els propis domicilis, tant adultes com infantils; el lliurament de màscares en el transport públic, que ha arribat a les 20.000; el repartiment domiciliari de medicaments a la ciutadania, facilitar màscares a propietaris de mascotes inscrites en Registre Municipal; o el servei d’acolliment d’animals de propietaris infectats per COVID-19.

De la mateixa forma, s’ha intensificat la desinfecció en vies públiques urbanes, urbanitzacions i disseminats de tot el terme municipal, així com en locals públics i edificis municipals. Aquests últims comptaran amb mesures de protecció, com en el TDIC que, com va reprendre l’atenció personalitzada amb cita prèvia aquest dilluns, s’han instal·lat mampares de metacrilat que eviten el contacte físic entre tots dos i així es puguen evitar possibles contagis, ja que asseguren la protecció tant de la ciutadania com dels empleats enfront del coronavirus. A aquesta iniciativa de seguretat se sumen els equips d’ozó o la implantació de mitjans de control febril, tant per al personal emprat com per als veïns i veïnes que assistisquen a la casa consistorial per a realitzar algun tràmit.

En l’àrea de Mobilitat i Transport s’ha fet una clara aposta pel transport sostenible; d’aquesta manera, TorrentBici serà gratuït durant tot 2020. A més, s’ha incorporat el servei de préstec de bicis per als usuaris que visquen en zones fora del nucli urbà, entre elles, El Vedat i disseminats o procedents d’altres nuclis limítrofs que necessiten traslladar-se a treballar fins al polígon i es posarà en marxa una nova de transport urbà al Toll i l’Alberca.

En l’aspecte cultural s’han promogut les plataformes web per a potenciar artistes, turisme i activitats esportives, cessió gratuïta d’instal·lacions esportives a clubs, bonificacions i exempcions, així com impulsar la contractació i recuperació dels sectors tradicionals del món faller.

En la seua intervenció, Pau Alabajos, portaveu de Compromís, ha manifestat que “el PAM és un document que pensa en el benestar de les persones, arreplegant moltes mesures perquè les persones més vulnerables no que queden arrere, així com el suport a l’activitat comercial i hostalera”.

Per part seua, el representant del Partit Popular, Salvador Císcar, ha expressat “que ens trobem enfront d’un repte, i tots els grups hem aportat les nostres propostes per a crear aquest document que abasta diferents aspectes”.
Raúl Claramonte, portaveu de Ciutadans, ha aprofitat per a declarar que “a l’Ajuntament de Torrent hem sigut pioners i hem deixat de costat les nostres ideologies per a pensar en tots els veïns i veïnes, perquè ells són els primer per a aquesta corporació municipal”.

L’últim torn de paraula ha sigut per a Antonio Martínez, representant de VOX, ha conclòs agraint a l’equip de govern “per deixar que aportem les nostres idees a aquest treball, en el qual creiem que han de tenir una gran rellevància potenciar la creació d’ocupació”.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.