Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent se prepara para vivir la festividad de la Semana Santa
Torrent se prepara para vivir la festividad de la Semana Santa
,

Torrent se prepara para vivir la festividad de la Semana Santa

abril 6, 2022

La benedicció de les palmes i la processó del Diumenge de Rams donaran pas a una setmana repleta d’actes i processons, que culminaran el Diumenge de Resurrecció amb l’Encontre Gloriós

La ciutat de Torrent es prepara per a tornar a viure una de les festivitats populars més conegudes i arrelades entre la ciutadania: la Setmana Santa de Torrent. Així, el pròxim 10 d’abril se celebrarà la tradicional benedicció de les palmes i la processó del Diumenge de Rams, donant inici a les celebracions d’aquesta setmana, declarada com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic. La Parròquia de la Senyora del Bon Consell serà l’escenari on es concentraran totes les germanors del municipi per a realitzar la benedicció de les palmes,  així com el punt de partida dels dos recorreguts pels quals es dividiran els germans i germanes per a processionar fins a la Parròquia de Sant Luís Beltrán.

“Estem molt contents de poder celebrar de nou aquesta festivitat, que és una de les tradicions més estimades i arrelades pels torrentins i torrentines”, destaca el regidor de Festes, José Pascual Martinez, qui afig que “des de l’àrea de Festes, en col·laboració amb Turisme i Cultura, tenim el ferm compromís per a aconseguir que  la Setmana Santa de Torrent siga declarada Festa d’Interès Turístic Nacional”.

D’aquesta manera, el Diumenge de Rams donarà pas a una setmana repleta d’actes i processons, que culminaran diumenge que ve de Resurrecció amb l’Encontre Gloriós, un dels esdeveniments més significatius i representatius de la Setmana Santa torrentina, que estarà protagonitzat per la Reina més longeva de la història de Torrent, Azucena Guimerá Palop.

Nova processó de l’Arquebisbat de València

D’altra banda, cal destacar que dimecres que ve 13 d’abril, se celebrarà  a València una nova processó organitzada per l’Arquebisbat de València, que pretén acostar als ciutadans del centre històric el sentiment i recolliment de la Setmana Santa i augmentar l’activitat litúrgica durant aquests dies creant un nou costum i tradició, a la qual tindrà l’honor d’assistir la Germanor de la Flagel·lació del Senyor de Torrent. La processó s’iniciarà des de la Catedral de València a les 20.45 hores i té previst recórrer algunes dels carrers més emblemàtics de la zona. Passarà enfront del palau Arquebisbal, l’Església de Sant Joan de l’Hospital, Delegació del Govern, el Almudín o la Basílica de la Verge en un recorregut pròxim a les dues hores.l

Torrent se prepara para vivir la festividad de la Semana Santa

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.