Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Torrent s’atrevix a reinterpretar a Jaume I

setembre 30, 2016

De l’1 al 9 d’octubre la ciutat de Torrent acull la II Setmana Cultural en què huit artistes locals reinterpretaran enguany la figura de Jaume I en un poliedre de fusta


Una visita noctura a la Torre amb actuacions de música medieval serà el colofó d’una setmana de portes obertes 

La Nit d’Estellés, el 27é Concurs d’Indumentària Valenciana Narci García, animació infantil, el Correllengua i actuacions musicals al carrer completen l’oferta cultural de la capital de la comarca
La capital de l’Horta Sud acull enguany la II Setmana Cultural commemorativa del Nou d’Octubre, i ho fa atrevint-se a reinterpretar la figura de Jaume I. Hui a l’entrada de la Casa de la Cultura s’ha presentat l’estructura polièdrica que servirà de base per a les obres que huit prestigiosos artistes de la ciutat, pertanyents a diferents generacions i disciplines artístiques i plàstiques, desenvoluparan als carrers dins una performance que pretén dinamitzar places i barris.
Un poliedre regular de huit cares coronat pel casc també figurat del rei Jaume I servirà de suport d’esta obra que anirà formant-se al llarg del dies. El dilluns 3, a la Casa de la Cultura, serà la tanda del jove Jaume Mora, escollit entre els 50 artistes emergents més rellevants segons la publicació estatal Flamantes, i de l’experimentada i atrevida Rebeca Plana, que ara mateix exposa a la galeria Thema de València la seua última col·lecció “Sehnsucht”. El dimarts 4, a la plaça de la Unió Musical, Julián León i Eugenio Simó, els dos dissenyadors i creadors premiats i guardonats en diferents camps, ens sorprendran amb una perspectiva innovadora del Conqueridor. El dimecres 5, la plaça de les Corts Valencianes serà l’escenari on, ambientada per les veus de l’Escola Coral, l’escultura serà protagonista gràcies als artistes Vicent Barón i Vicent Ortí. Divendres 7, el poliedre es completarà a les portes de la Casa de la Cultura amb l’obra nascuda de les mans de Raul Martínez, artista plàstic i coautor amb Eugenio Simó de la falla del 75é aniversari de la Plaça, i Carmen Romero, artista torrentina seleccionada per a la II Biennal d’Art de Florència per al 2017 [segur que és la 2a???, ho dic perquè hi ha moltes edicions].
Enguany la Torre, testimoni de la història dels torrentins i les torrentines, estarà oberta durant tota la setmana en jornades de matí per als escolars acompanyats de l’actuació del grup ARGILA que musicarà poemes de la Mediterrània i de vesprada per a tots aquells que vulguen descobrir-la o revisitar-la, després de la instal·lació de la nova barana que permet sense riscos visitar la terrassa. Per a acabar-ho d’adobar, A la Lluna de Torrent convida a visitar la Torre de nit, literalment a les fosques, acompanyats només d’uns quinqués i de la música medieval d’un grup de corda de la Unió Musical de Torrent el divendres 7.
Cultura i tradició es reserven un seient privilegiat en esta setmana de la mà de la falla Barri Cotxera amb el Concurs Biennal d’Indumentària Valenciana Narci García que celebra ja la 27a edició i reivindica la indumentària autòctona del poble, que enguany lluirà gràcies a la passarel·la i el muntatge audiovisual que l’Ajuntament ha preparat per a dignificar i fer més atractiu al públic assistent la desfilada dels vestits.
Música per a totes les edats amb els concerts al peu de la Torre i oberts a tot el públic de CSA Al Vent la nit del dissabte 1, de l’Agrupació Musical Els Majors de l’Horta Sud el dissabte 8, als quals seguirà l’actuació del grup teatral JujaTeatre. El diumenge 9 serà el torn del concert extraordinari del dia dels valencians i valencianes a càrrec de la Banda Simfònica de la UMT, que farà de cloenda amb focs d’artifici a la processó cívica tradicional.
Els xiquets també hi estan convidats. Cada vesprada, allà on s’instal·le el poliedre amb els artistes, un grup d’animació infantil convidarà tots el vianants i xiquets que es passegen a fer les seues pròpies reinterpretacions de Jaume I en fulls i material de pintura per a formar part d’un gran mural que quedarà exposat al costat de la Torre el dia 9 d’octubre. El Correllengua en què participaran veïns vinguts de diferents localitats de la comarca i una partida de pilota valenciana amb l’escola del Trinquet de Torrent rematen una programació ben atractiva.
Per últim, enguany la processó cívica s’obrirà amb la participació de la muixeranga La Torrentina i amb tots els grups de balls de la capital de l’Horta Sud units per a ballar la xàquera de Torrent. Tots els interessats poden consultar la programació en la pàgina web i les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent, i en el díptic informatiu que podran trobar en la planta baixa del consistori.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.