Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent revela el nom dels premiats en la IX edició Carta de Poblament

octubre 28, 2019

Adrià Besó Ros, Càritas Interparroquial i Francisco Miguel Almerich Simó rebran el guardó pel seu treball i dedicació

L’Ajuntament de Torrent ha revelat el nom dels premiats en la IX edició dels Premis Carta de Poblament; una iniciativa que reconeix el treball, esforç i dedicació de les persones o entitats torrentines que milloren de manera significativa la societat, tant en la seua labor social com professional. Els premiats enguany són Adrià Besó Ros, Cáritas Interparroquial i Francisco Miguel Almerich Simó. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha manifestat la seua alegria “perquè tant Adrià Besó com Francisco Miguel Almerich són dos persones que es mereixen el nostre reconeixement i el de tota la societat”, i quant a Cáritas Interparroquial, “tots coneixem la gran labor humanitària d’assistència i servei social que desenvolupen”.

El jurat ha sigut José Mª Ortí Soriano, President; Alicia Salvador Fernández – Montejo, secretària; Pilar Martínez Matínez; Vicent Carratalá Deval; Manuel Herreros Casas “Champi”; Isabel Olmos Sánchez; José Royo Martínez; i José Deusa García, assessor.

Els premiats en aquesta edició són:

Categoria Arts i Lletres: Adrià Besó Ros
Llicenciat en Geografia i Història i doctor en Història de l’Art per la Universitat de València, Adrià Besó Ros ha desenvolupat la seua activitat professional com a director del Museu Comarcal de l’Horta Sud, des de la seua creació en 1996 fins a 2013, que, a més, va compaginar amb la docència.

Des de 2018 és responsable de l’àrea de conservació del patrimoni cultural de la Universitat de València i, a més, és professor de dos màsters. Les seues línies d’investigació se centren en l’estudi d’algunes manifestacions del patrimoni cultural relacionades amb els paisatges, com l’arquitectura popular, industrial o el patrimoni de l’obra pública.

Destaca la vinculació de la seua trajectòria professional a l’estudi i investigació del patrimoni de Torrent i de la comarca. Igualment, Besó compta amb una varietat de publicacions entre les quals es troben llibres, obres col·lectives i investigacions i articles.

Categoria Societat i Concòrdia: Cáritas Interparroquial
Cáritas Interparroquial és una organització que treballa per a la integració social de les persones i que, en els últims anys, ha exercit un paper fonamental per a promoure el desenvolupament integral de les persones i els pobles, especialment dels més pobres i exclosos.

Des de Cáritas es fomenta la solidaritat i l’aconseguir una comunitat inclusiva, que valora les diferències com a patrimoni comú i enriquidor. A través de les set parròquies de Torrent, l’associació ajuda moltes famílies en risc d’inclusió social i fomenta l’apoderament de les persones perquè defensen els seus drets humans en els tres àmbits del desenvolupament integral: necessitats bàsiques, sentit de la vida i participació social.

Categoria Trajectòria Professional: Francisco Miguel Almerich Simó
Amb una vocació militar des de molt primerenca edat, Francisco Miguel Almerich Simó, General de Brigada del Cos General de l’Exèrcit de l’Aire, va ingressar en l’Exèrcit de l’Aire en 1977. En la seua llarga trajectòria destaquen el seu treball en el JEMA (Jefe del Estado Mayor del Ejército del Aire) (1994) o el de Vice-President del Comité de Comandament i Control Aeri de l’OTAN (2001 i 2005). A més, ha rebut reconeixements com la Gran Cruz de la Real i Militar Orde de San Hermenegildo, pel La seua Majestat el Rei, o la Gran Cruz del Mèrit Aeronàutic amb distintiu blanc.

Al llarg de la seua carrera ha publicat diversos articles sobre temes professionals en revistes especialitzades i, actualment, col·labora amb el Servei Històric i Cultural de l’Exèrcit de l’Aire en la redacció de la Història de l’Aviació Espanyola.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.