Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent ret homenatge als seus majors, a la tradició i a la llengua valenciana en “Memòria viva de Torrent”
Torrent ret homenatge als seus majors, a la tradició i a la llengua valenciana en “Memòria viva de Torrent”
,

Torrent ret homenatge als seus majors, a la tradició i a la llengua valenciana en “Memòria viva de Torrent”

desembre 12, 2016
Dissabte passat es va presentar el llibre de Joan Gómez, Vicent Alabajos i Vicent Font que arreplega les històries i vivències de 10 torrentins i torrentines

El dissabte passat la sala cívica de l’Antic Mercat va acollir la presentació del llibre Memòria viva de Torrent, un resum d’històries i vivències de les persones que han format part des dels anys 30 el teixit social de la ciutat i que han treballat durament pel seu desenvolupament. Este acte que s’ha emmarcat dins de les activitats de la celebració de la Carta de Poblament, va ser organitzat per la Delegació de Dinamització Lingüística del consistori, que du a terme moltes iniciatives de promoció social del valencià en la ciutat, com ara la campanya “Sóc de Torrent” que ha tingut un gran èxit i que ara ha editat i publicat este llibre escrit a tres mans pels autors Vicent Font, Vicent Alabajos i Joan Gómez, que vol ser un homenatge a una generació de torrentins i torrentines que han tingut la voluntat de mantindre viva la nostra llengua, de transmetre-la de generació en generació als descendents i que fa un repàs a la història del nostre poble contada pels  que l’han viscuda.

Els deu protagonistes d’esta publicació tenen hui entre 80-90 anys i són, com bé diu el títol del llibre, la memòria viva de la nostra ciutat: Francesc Boltes, Manolo Chust, Pepita Esteban –qui va dedicar unes emocionades paraules en representació dels seus companys-, Consuelo Garrigues, Pascual Torrent, Amparo Marcilla, Ricardo Mora, Conxa Peris, Maria Roca i Josep Peris, qui va arrancar els aplaudiments del públic amb el seu art.

Per tot açò, dissabte de matí centenars de persones es van congregar a l’Antic Mercat per a participar en este homenatge que també té el valencià com a protagonista. Tots els assistents van rebre un exemplar del llibre, un projecte amb l’objectiu de recuperar i conservar escrit el patrimoni lingüístic i cultural de Torrent i difondre l’experiència transmesa pels protagonistes. L’alcalde Jesús Ros va estar present a l’acte junt a la regidora d’Educació, Patricia Sáez, i va assenyalar que “este llibre reflecteix la vida de deu hòmens i dones que han viscut fent poble. Un homenatge de tres autors torrentins al record d’aquells que van ser protagonistes i testimonis privilegiats de la història de la nostra terra i que representen a centenars de torrentins i torrentines que van viure una època dura i que gràcies a ells i elles som el poble que som hui en dia”.

A l’acte es va projectar també un vídeo on els protagonistes explicaren breument les seues vivències personals. Va tancar l’acte l’actuació de l’Escola Coral de Torrent.

Torrent ret homenatge als seus majors, a la tradició i a la llengua valenciana en “Memòria viva de Torrent”

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.