Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent rendeix un emotiu homenatge a les víctimes i treballadors essencials
Torrent rendeix un emotiu homenatge a les víctimes i treballadors essencials
,

Torrent rendeix un emotiu homenatge a les víctimes i treballadors essencials

juny 29, 2020

L’Hort de Trénor va acollir el dissabte l’acte institucional amb l’assistència de familiars, representants dels serveis essencials, teixit associatiu i la corporació municipal

L ‘Hort de Trénor va acollir el dissabte a la vesprada l’acte institucional “En record de les víctimes i en homenatge als treballadors essencials” organitzat per l’Ajuntament de Torrent. En el primer cap de setmana després del cessament de l’estat d’alarma, el consistori ha volgut recordar a les persones que ens han deixat, donant suport a les seues famílies, així com a tots els veïns i veïnes que han patit el virus.

Complint totes les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, com la utilització del gel hidroalcohólic i el distanciament social entre els convidats, l’acte va reunir familiars, representants dels serveis essencials, teixit associatiu de Torrent i a la corporació municipal.

La cerimònia, presentada pel periodista Alfred Costa i exregidor de l’Ajuntament de Torrent, es va iniciar guardant un minut de silenci pels veïns i veïnes de Torrent que ens han deixat víctimes del covid-19. Després de l’afectuós aplaudiment, que va coincidir amb l’horari en el qual durant el confinament tots els torrentins i torrentines eixien a aplaudir a les seues terrasses i balcons, Costa va agrair a totes els professionals que han estat treballant en primera línia des que es va iniciar la pandèmia i la representació de la qual es trobava entre el públic.

Seguidament, la soprano Saray García i el tenor torrentí Pascual Andreu, van delectar als presents amb una interpretació de Nessu Dorma, ària de l’acte final de l’òpera Turandot, de Giacomo Puccini. A més, les lletres del poema No et rendisques, de Mario Benedetti, van ser recitades amb la veu de Saray García que va emocionar al públic.

Com a representació dels serveis essencials, la directora del Centre de Majors Santa Elena, Ana Santos, va dedicar unes paraules d’agraïment a totes les persones i institucions que durant aquests mesos han donat mostres de suport i han col·laborant amb la residència en aquests mesos tan durs. Santos va relatar l’experiència viscuda i en les seues últimes paraules va deixar un missatge d’esperança: “El camí presenta dificultats, però seguirem cap avant”.

L’acte va continuar amb les paraules de l’alcalde Jesús Ros, que va pujar a l’escenari -on hi havia col·locada una escultura en homenatge als afectats i víctimes del COVID-19, ‘Humanitat unida’, que l’artista local José Martínez ha donat a la ciutat-, i va sol·licitar la presència dels portaveus de tots els grups municipals en l’entarimat abans de dirigir unes paraules als presents. A més, entre el públic també es trobaven els exalcaldes Pepe Bresó i María José Català, i la diputada autonòmica Trini Castelló i el provincial i regidor de Torrent, Andrés Campos.

L’alcalde va iniciar la seua intervenció recordant a les víctimes, “a les quals sempre portarem en el nostre record”, així com als quasi 300 infectats de la ciutat. També va fer un reconeixement especial a la gran labor duta a terme pels treballadors dels serveis essencials que “sempre han estat ací fent el seu treball, però ha sigut ara durant aquests quasi 100 dies, quan realment els hem posats en valor. Gràcies a ells, hem pogut suportar aquest període tan dur. A ells i elles, el nostre sincer respecte i agraïment”. Així mateix, l’alcalde va remarcar també l’encomiable treball del personal de les 22 residències que té la ciutat i, finalment, va recordar que “encara requerim d’una actitud prudent per a solucionar el gran problema al qual ens enfrontem”.

 

Torrent rendeix un emotiu homenatge a les víctimes i treballadors essencials

 

 

 

 

 

 

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.