Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent reforça la seua aposta per l’arreplega selectiva de residus amb la implantació del contenidor marró
Torrent reforça la seua aposta per l’arreplega selectiva de residus amb la implantació del contenidor marró
,

Torrent reforça la seua aposta per l’arreplega selectiva de residus amb la implantació del contenidor marró

setembre 16, 2021

L’Ajuntament posa en marxa la campanya informativa ‘Donem vida a l’orgànica’ porta a porta sobre l’ús dels nous contenidors orgànics intel·ligents

Premis de 50 euros, poals de recollida i bosses compostables per a incentivar el reciclatge

 

L’Ajuntament de Torrent, en la seua aposta pel Medi Ambient i per continuar innovant en el sector de gestió de residus de la ciutat, ha presentat un projecte d’instal·lació de contenidors per a la recollida de restes orgàniques. A més dels nous contenidors intel·ligents, aquesta actuació s’ha complementat amb una campanya d’informació a la ciutadania porta a porta sobre l’ús dels contenidors marrons i els avantatges que se’n deriven.

L’objectiu bàsic, tant de la campanya d’informació ‘Donem vida a l’orgànica’ com de la instal·lació dels nous contenidors, que seran als carrers de Torrent a partir de la setmana vinent, és millorar el servei de recollida de fem i facilitar al ciutadà el depòsit dels residus en els contenidors orgànics. Però, a més, es pretén fer una mica de pedagogia per a buscar la col·laboració dels veïns, ja que també s’ha iniciat el repartiment porta a porta d’uns fullets explicatius en els quals s’informa dels avantatges mediambientals que aquestes pràctiques comporten i es donen claus per al bon ús dels nous contenidors. D’igual manera, s’ha elaborat un vídeo explicatiu en el qual es donen les claus de com fer una correcta selecció dels residus orgànics i el reciclatge posterior, i s’ha iniciat paral·lelament una campanya informativa en opis i xarxes socials municipals. A més, s’està repartint als veïns i veïnes un poal per a matèria compostable i un paquet de 20 bosses per a aquesta finaltat.

La regidora de Gestió de la Ciutat, Inma Amat, explica que “aquests canvis en els contenidors de restes orgàniques s’engloben en el pla local de gestió de residus que el govern municipal ha implementat amb la finalitat de millorar i renovar els serveis públics, per a així, donar continuïtat a les millores que s’han iniciat recentment a la ciutat, però també amb l’objectiu de crear entre la ciutadania una consciència de conservació mediambiental, ja que amb la seua participació en aquestes iniciatives, els mateixos veïns s’impliquen en el procés de reciclatge”.

El pla d’instal·lació dels nous contenidors intel·ligents s’ha elaborat a partir dels resultats arreplegats en les proves pilot que es feren durant els mesos precedents, proves en què es van dividir les zones d’arreplega de residus segons el volum de matèria orgànica que es generava; d’una banda, zones amb instal·lacions productores de grans quantitats de residus orgànics, com ara mercats, col·legis i zones amb alta densitat de locals de restauració, on es va comprovar el funcionament de paràmetres com el volum de fem que es genera; i d’altra banda, les zones residencials, on es van estudiar altres paràmetres com el nombre d’obertures del contenidor o la freqüència d’ús per part del veïnatge. Les dades obtingudes en aquestes proves han permés determinar les necessitats específiques de cada zona, amb la qual cosa el servei de recollida de residus podrà adaptar-se a aquestes necessitats per a ser més eficient.

Així, en una primera fase del pla d’implantació del contenidor marró, s’ha seleccionat l’àrea compresa entre la plaça del Bisbe Benlloch i el carrer de Sant Fermí, i s’ha delimitat als costats per Camí Reial i l’avinguda al Vedat, on s’instal·laran un total de 160 contenidors marrons. En aquesta fase, es té previst visitar vora 18.300 habitatges per a informar sobre el nou programa de recollida de residus.

Reciclar té premi

Per a fer ús d’aquests contenidors caldrà descarregar-se l’aplicació Civiwaste en el telèfon mòbil (disponible tant per a Android com per a iOs), en la qual s’obté un codi que identifica cada vivenda -en cas de no poder accedir a aquest sistema es facilitarà una targeta magnètica intel·ligent- amb la qual es podran obrir i tancar els contenidors de residus orgànics. A més, durant les primeres sis setmanes que dura la campanya informativa i d’implantació del cinqué contenidor, els veïns i veïnes que facen bon ús d’aquesta nova manera de reciclar, podran optar a algunes de les tres targetes de 50 euros per a consumir en el comerç local, que setmanalment sortejarà l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb Idea’t.

 

 

Torrent reforça la seua aposta per l’arreplega selectiva de residus amb la implantació del contenidor marró

 

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.