Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre
Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre
,

Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre

maig 4, 2021

S’inicia la campanya que es prolongarà fins a l’octubre

Enguany s’incrementa la partida pressupostària en 6.500 euros

L’Ajuntament de Torrent ha previst la planificació d’inspeccions i tractaments contra el mosquit tigre i comú, que han començat a dur a terme a partir d’aquesta primera quinzena de maig i es prolongaran fins a finals del mes d’octubre. “Com cada any, aquesta actuació s’avança als mesos de calor, moment en el qual proliferen les plagues, i a més es veu incrementada en 6.500 euros més i anirà acompanyada d’una campanya informativa en què es facilitarà als veïns i veïnes una sèrie de consells per a destacar que la prevenció és fonamental per a intentar impedir-ne la reproducció”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Marina Olivares.

Les zones objecte d’aquests tractaments són, principalment, aquelles on es puga produir estancament d’aigües i els voltants –com és el cas del barranc i els espais adjacents-, juntament amb zones del nucli urbà susceptibles d’acollir larves d’aquests insectes, com poden ser els parcs infantils amb vegetació i zones enjardinades, així com els embornals, sistemes de desaigüe o séquies de reg situats en la rodalia d’aquests recintes recreatius.

De manera més específica, el tractament s’iniciarà de l’1 al 7 de cada mes amb la inspecció de possibles plagues en el barranc de l’Horteta i el seu entorn més pròxim –el Pantà, el carrer de Sant Luís Beltrán i el passeig de Juan de la Cierva. I del 8 al 15, en el barranc de Torrent i zones adjacents –els carrers del Mestre Fortea, Llíria, Mare de Déu de Fàtima, San Pancraci, Xocolaters i zona de la depuradora. La segona quinzena de cada mes es repetiran les accions d’inspecció i de tractament segons l’ordre que s’haja establit durant els primers quinze dies del mes.

D’altra banda, per a les zones de parcs i del nucli urbà on hi haja possibilitat d’estancament d’aigua, com ara fonts, boques de reg, zones enjardinades, etc., el tractament comença amb la revisió, durant la primera setmana, de parcs i embornals, en concret: Hort de Trénor, Parc Central, plaça de la Llibertat i Auditori, zona del Vedat i barri de Sant Gregori. Del 8 al 15 és el torn de parcs i embornals de les zones de l’avinguda de Reina Sofia, Vedat  (zona dels carrers de les mars-barranc de Picassent), centre comercial de Les Amèriques, Santa Apol·lònia, Piscina Municipal El Vedat, zona dels carrers de pintors en el Vedat i carrer del Pare Méndez.

A més de les zones que de manera més específica s’han detallat, també es duran a terme estudis previs i observació directa de zones on es detecten indicis que evidencien la presència de plagues o el risc que en puga sorgir algun focus.

 

 

 

Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.