Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent reforça els treballs silvícoles de prevenció d’incendis forestals en el Vedat
Torrent reforça els treballs silvícoles de prevenció d’incendis forestals en el Vedat
,

Torrent reforça els treballs silvícoles de prevenció d’incendis forestals en el Vedat

juny 22, 2021

Aquest matí s’han iniciat les tasques de desbrossament i neteja en quinze hectàrees del Vedat

Torrent ha iniciat les tasques de reforç de neteja i desbrossament del Vedat amb l’objectiu de reduir el risc d’incendis forestals.
Els primers treballs s’han iniciat aquest matí en una àrea d’actuació que comprén des del pàrquing del parc aquàtic del Vedat fins a l’arborètum, en paral·lel al camí del Romeral.
En total, els treballs s’estenen al llarg de quinze hectàrees del municipi en zones d’interfase urbana-forestal, amb una duració aproximada de dues setmanes, amb desbrossaments selectius en les parcel·les de titularitat municipal i zones pròximes a habitatges, i es facilita, a més, l’accessibilitat a certes zones.

Per a dur-ho a terme, s’han contractat els serveis d’una empresa forestal que ha incorporat sis peons especialitzats amb desbrossadores manuals que facilitaran aquesta labor de neteja per a conservar el patrimoni forestal de Torrent.

A més, a partir de l’1 de juliol, s’incorporaran a fer aquestes tasques, com cada estiu, 27 peons i 7 capatassos del Programa de Foment d’Ocupació Agrària i Zones Rurals Deprimides, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, seguint els criteris aplicats i valorats per la Comissió Executiva Provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), per a intensificar a la cura i protecció de les zones boscoses del terme.

“Aquestes tasques manifesten el nostre compromís amb el medi ambient i la voluntat de protegir els nostres espais verds fent ús de les infraestructures per a previndre qualsevol risc d’incendi”, ha destacat el regidor de l’Àrea de Medi Ambient, Francisco José Arnau.

A les intervencions de neteja de l’espai forestal se sumen les de vigilància de Protecció Civil amb la campanya Previfoc 2021 que va arrancar l’1 de juny en les quals participaran voluntaris i voluntàries de l’agrupació de Torrent formant grups d’acció amb la finalitat de vigilar les zones boscoses del municipi perquè, en cas de sorgir una amenaça d’incendi, puga ser reduït per a evitar riscs més greus.

 

 

 

Torrent reforça els treballs silvícoles de prevenció d’incendis forestals en el Vedat

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.