Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent recorda als dos veïns assassinats en Mauthausen-Gusen
Torrent recorda als dos veïns assassinats en Mauthausen-Gusen
, , ,

Torrent recorda als dos veïns assassinats en Mauthausen-Gusen

abril 11, 2018

La plataforma 14 d’abril de Torrent realitza un homenatge a dos torrentinss assassinats al camp de concentració austríac en 1940 i 1941
L’exposició Auschwitz – Birkenau, silenci, dolor i mort, es podrà visitar fins al 26 d’abril en el Museu Comarcal de l’Horta Sud

Entre els dies 10 i 26 d’abril, el Museu Comarcal de l’Horta Sud acull l’exposició fotogràfica “Auschwitz – Birkenau, silenci, dolor i mort”, del fotògraf Juan José Todolí, que ha marcat l’inici de la III Setmana de la República organitzada per la Plataforma 14 d’abril de Torrent.

L’associació organitza amb motiu del Dia de la República, unes jornades que en la present edició tenen com a eix central el record i homenatge als dos torrentins assassinats a la fi de 1940 i principis de 1941 al camp de concentració de Mauthausen- Gusen, Màxim Andreu García i José Carratalá Climent. Amb l’objectiu de recuperar i difondre la història que va colpejar a milers d’homes i dones que van defensar la República, es va celebrar en la vesprada d’ahir la ponència “De Torrent al Danubio, dos torrentins assassinats al camp de concentració de Mauthausen-Gusen”, impartida per Adrián Blas Mínguez, delegat de l’associació Amical de Mauthausen de València. L’investigador va fer un recorregut històric per la situació que van viure els republicans i republicanes espanyols en el camp de concentració austríac, posant especial recalcament en el tràgic final que va acabar amb la vida dels torrentins Màxim Andreu i José Carratalá.

Torrent recorda als dos veïns assassinats en Mauthausen-GusenLes activitats d’aquesta setmana commemorativa continuen dijous que ve amb la ponència: “Els afusellaments de la postguerra a València”, impartida per Vicent Gavarda Cebellán, historiador la trajectòria professional del qual s’ha centrat en la recuperació de la Memòria Històrica valenciana.

Aquesta tercera edició en la qual també ha col·laborat el consistori torrenti, s’està celebrant en el Museu Comarcal de l’Horta Sud, un emplaçament emblemàtic i històric de la comarca i situat en el centre de la ciutat, on els veïns i veïnes tenen a l’abast els extractes de la més crua història del S. XX.

Aquestes jornades de commemoració es complementen amb els homenatges als republicans i republicanes que es realitzaran en els cementeris de València i Paterna, els dies 14 i 15 d’abril, respectivament.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.