Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta la seua Reial Senyera a la ciutadania
Torrent presenta la seua Reial Senyera a la ciutadania
,

Torrent presenta la seua Reial Senyera a la ciutadania

octubre 5, 2022

La nova ensenya de la ciutat reconeix la singularitat del poble torrentí i arreplega les seues tradicions i elements propis sota el lema ‘Envoltant l’essència d’un poble’

La Reial Senyera pot visitar-se en l’Antic Mercat fins al pròxim 9 d’octubre, data en la qual presidirà la processó cívica del Dia de la Comunitat Valenciana

Els torrentins i torrentines es van congregar ahir a la vesprada a la Sala Cívica de l’Antic Mercat per a l’acte de presentació de l’ensenya pròpia del municipi en els pròxims anys, la Reial Senyera de Torrent, la qual reconeix la singularitat del poble torrentí i arreplega les seues tradicions i elements propis sota el lema ‘Envoltant l’essència d’un poble’. A l’acte van assistir representants del moviment associatiu i empresarial, representants de les principals religions presents a la ciutat i veïns i veïnes del municipi, alguns i algunes de les quals han participat en el procés de l’elaboració de la bandera que representarà al poble de Torrent.

“La Reial Senyera simbolitza el nostre caràcter com a poble, il·lustra la nostra història i enalteix el nostre patrimoni, per la qual cosa estem molt contents de poder compartir amb els veïns i veïnes de Torrent aquesta fita històrica, del qual formen part i s’han de sentir molt orgullosos”, expressa l’alcalde Jesús Ros, qui també ha volgut mostrar el seu agraïment “a totes les persones que han participat en el procés d’elaboració de la Senyera, dedicant un gran esforç perquè el projecte tire avant”. Per part seua, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha volgut posar en valor “la generositat de la Falla La Plaça en cedir durant tants anys el seu Senyera, un element històric i amb un important valor sentimental per a la ciutat”.

En relació al procés de creació, el director del projecte, Eugenio Simó, explica que “en l’elaboració de l’ensenya han participat unes 30 persones, repartint-se les labors de manufactura, brodat, fosa o fusteria, per a aconseguir el millor acabat possible i oferir a la ciutat de Torrent la Senyera que mereix”. A més, Simó també destaca la importància de “les aportacions realitzades al projecte per les entitats musicals, les comissions falleres, les germanors de Setmana Santa i les comparses i filaes de Moros i Cristians, que amb les seues contribucions han il·lustrat el que representa aquesta ensenya: la unió del poble de Torrent”.

Així, en el procés han participat, entre altres: el cronista oficial de la ciutat, José Royo; en la confecció i brodat, Xelo Llópez, Maria Vicenta Sanchis i Sheila Chacón; en l’elaboració de peces i fosa, Álex Linares, Manuel Ferrer i Francisco Mas; en la fusteria, Luís Penella i José Roig; i en la confecció de les esferes de terra, Roberto León, Fernando Pérez i Fernando Pérez . A més, també han realitzat donacions les germanors del Sant Sepulcre, la Santa Faç i les Negacions de Pedro, i una família de la localitat que ha preferit mantenir-se en l’anonimat i que ha cedit una peça històrica sobre la qual s’ha brodat la bandera.

Cal destacar que l’ensenya romandrà exposada en l’Antic Mercat fins al pròxim 9 d’octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana, jornada en la qual presidirà la processó cívica com a símbol dels torrentins i torrentines. L’horari de visita és de 9 a 20h fins al 8 octubre i el matí del 9 d’octubre de 9 a 14h.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.