Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta el Pla de Mobilitat del Vehicle Elèctric
Torrent presenta el Pla de Mobilitat del Vehicle Elèctric

Torrent presenta el Pla de Mobilitat del Vehicle Elèctric

setembre 19, 2019

La ciutat disposarà de 15 punts de recàrrega elèctrics distribuïts per diferents àrees del municipi

El dissabte tindrà lloc la primera carrera de vehicles d’inèrcia i ecològics de Torrent, organitzada pel IES La Marxadella

La ciutat de Torrent, immersa en els actes de celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pla de Mobilitat del Vehicle Elèctric. L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Mobilitat, Inma Amat, i la responsable de Màrqueting d’OVANS (empresa responsable de la redacció i posada en marxa del mateix), Paky Castillo, han donat a conéixer el projecte, la implementació del qual es farà en tres fases. El Pla de Mobilitat del Vehicle Elèctric inclou un estudi detallat de les previsions de la penetració del vehicle elèctric a Torrent per als pròxims cinc anys i les necessitats d’infraestructura per a donar suport. Així, s’ha proposat la instal·lació de 15 punts de recàrrega distribuïts per diferents àrees que donen cobertura a tot el terme. “Una iniciativa pionera i que afavorirà l’ús del transport elèctric i híbrid”, ha afegit l’alcalde.

En aquests moments del projecte, que està emmarcat dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), i cofinançat al 50% amb fons europeus FEDER, ja s’han instal·lat tres punts de subministrament elèctric: un d’ús públic (plaça Unió Musical) i dues més per a ús de l’administració (enfront de la Brigada d’Obres i al costat de les instal·lacions de Policia Local).

Torrent presenta el Pla de Mobilitat del Vehicle Elèctric

Per a donar a conéixer el mateix, el divendres es realitzarà la Fira del Vehicle Elèctric en la plaça de la Unió Musical; una cita on el consistori torrentí posarà en marxa el punt de recàrrega situat en la zona i on també presentarà el primer cotxe elèctric dels cinc que estan previstos adquirir, així com els altres punts dels quals disposarà Torrent pròximament”, ha comentat Inma Amat. El públic assistent també podrà conéixer de primera mà la importància i avantatges dels vehicles elèctrics i híbrids, a més de pujar-se a alguns dels models amb els quals participaran les marques col·laboradores de l’esdeveniment.

Carrera de cotxes d’inèrcia
Continuant amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat, el dissabte a la vesprada a les 16 hores tindrà lloc la primera carrera de vehicles d’inèrcia i ecològics de Torrent, un esdeveniment on participaran entre 30 i 50 vehicles de tota la Comunitat Valenciana. José Manuel Luna i José Vicente Yago, responsables del projecte de vehicles d’inèrcia i ecològics de l’IES La Marxadella, han explicat que es tracta d’una de les quatre carreres d’aquest tipus puntuables en el campionat de la Comunitat i, a més, es tracta d’una competició en la qual preval la seguretat, ja que tots els vehicles disposen de cinturó i totes les mesures necessàries, ja que són cotxes que tenen com a finalitat competir. “Amb un recorregut d’1 km de longitud des del Restaurant el Romeral cap a la piscina municipal, els cotxes participants aconseguiran fins als 60 km/ h només amb la inèrcia i sense necessitat de motor”, ha explicat Lluna.

La setmana conclourà amb el Dia Mundial sense cotxes, que se celebrarà en la plaça Major amb activitats i tallers i serà el punt de partida de la Ciclopassejada per Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.