Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta Arrels, IV festival de música i tradició
Torrent presenta Arrels, IV festival de música i tradició
,

Torrent presenta Arrels, IV festival de música i tradició

abril 29, 2021

L’Auditori acollirà del 4 al 9 de maig, set actuacions de música tradicional i contemporània

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Àrea de Cultura i en col·laboració amb la fundació Capella de Ministrers, organitza el IV Festival de música i tradició, Arrels, en el qual gaudirem d’actuacions musicals que combinen diversos gèneres. La quarta edició del festival, que tradicionalment s’organitzava per al febrer, després de la celebració de la festivitat de Sant Blai, tindrà lloc en aquesta ocasió durant la primera setmana de maig, “en un moment en el qual la situació sanitària permet dur a terme les actuacions amb garanties, gràcies als protocols establits en l’Auditori, que permetran gaudir de la nostra cultura mediterrània i de les nostres tradicions d’una forma segura”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

En aquest sentit totes la programació es farà íntegrament, i debades, en l’Auditori de Torrent. La primera jornada tindrà lloc el dimarts 4 de maig amb una conferència del catedràtic de Sociologia de la Universitat de València, Antonio Ariño, que aborda la transformació de les festes al llarg dels últims anys, amb un concert a càrrec d’Assemble Duna, centrat en la interpretació de temes cantats i instrumentals de l’Edat Mitjana. El convidat especial d’aquesta edició ha revelat, en roda de premsa, alguns de continguts de la seua ponència i ha destacat les “arrels festeres del poble de Torrent”.

En la presentació davant els mitjans, hi ha participat també Carles Magraner, director artístic del Festival Arrels de Torrent, qui ha manifestat la seua “satisfacció per poder compartir amb el públic, després de l’ajornament per la Covid-19, unes propostes vinculades a la tradició i al nostre patrimoni musical. El violagambista i musicòleg ha subratllat que “en aquesta quarta edició, el festival ofereix una conferència i sis concerts amb programes diversos que esperem que agraden a tots”. Magraner ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Torrent “pel seu suport i col·laboració amb un festival que compta en les seues edicions amb prestigiosos intèrprets i formacions, i que ha obtingut el Segell Europeu de Qualitat que concedeix l’Associació de Festivals Europeus”.

El dimecres 5 de maig serà el torn de l’espectacle Clarobscur, un concert que presenta Capella de Ministrers en el qual ens ofereix un repertori de música renaixentista i barroca. 

Ens situem en la jornada del dijous 6 de maig, amb l’actuació del grup Sedajazz que posa en escena Original Dixiland, música swing dels anys 20.

Arribem al divendres 7 de maig amb Il Festino Adriano Banchier, una comèdia de 1608 representada per l’Acadèmia CDM. Es tracta d’una obra satírica i burlesca que parodia el llenguatge musical d’aquella època.

I per a tancar aquesta edició, el diumenge 9 de maig ens reserva dues grans actuacions: la posada en escena del Llibre de les bèsties, una narració breu del Llibre de les Meravelles de Ramón Llull (l’actuació està a càrrec de Capella de Ministrers i la Companyia Transfermove); i finalment, el concert de Música Grotesca, un estil que tradicionalment trenca els estereotips de la música culta i eclesiàstica i ens trasllada a un món enfrontat a la forma i la norma, dirigida també per Capella de Ministrers.

Les entrades són debades, cal reservar-les amb antelació mitjançant un correu a cultura@torrent.es, i s’hi ha d’indicar dia, nom, telèfon i quantitat d’entrades. Excepte per al concert Música Grotesca, en el qual les entrades podran adquirir-se en taquilla o a través de la web de l’Auditori: www.auditoritorrent.com.

També es poden arreplegar les invitacions en horari habitual de taquilla de l’Auditori, fins a 15 minuts abans de l’actuació.

Per a accedir al contingut digital on es detalla el programa de tots els concerts del festival, es pot visitar el següent enllaç: https://arrelsfestival.files.wordpress.com/2021/04/programa_festival.pdf

 

 

Torrent presenta Arrels, IV festival de música i tradició

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.