Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent posa fi a la setmana de la mobilitat pedalant per la ciutat
Torrent posa fi a la setmana de la mobilitat pedalant per la ciutat
,

Torrent posa fi a la setmana de la mobilitat pedalant per la ciutat

setembre 24, 2019

Veïns i veïnes de Torrent van poder provar models de cotxes elèctrics durant la Fira del Vehicle Elèctric

Per a celebrar la setmana de la Mobilitat en el nostre municipi la delegació de Mobilitat de l’Ajuntament de Torrent ha oferit als veïns i veïnes transport públic gratuït i activitats de conscienciació social, fomentant les activitats ecològiques i sostenibles per a reduir, entre tots, les repercussions negatives al medi ambient en el nostre dia a dia.

Durant la setmana el servei públic de TorrentBus ha sigut gratuït per a tots els veïns i veïnes del municipi. Aquest servei és ja gratuït durant tot l’any per a jubilats, estudiants, aturats i discapacitats, però del 16 al 22 de setembre ha sigut per a tots amb motiu de la Setmana de la Mobilitat 2019.

Les places de Torrent han congregat aquest cap de setmana a centenars de torrrentinos i torrentinas. Un gran nombre de persones conscienciades amb la idea d’aconseguir una ciutat més sostenible han participat en les activitats emmarcades dins del programa de la setmana de la mobilitat. El divendres al matí va tenir lloc el “Desdejuni sostenible”, acció conjunta de Soterranya i el periòdic Levante-EMV, que va consistir a regalar un desdejuni saludable juntament amb un exemplar de Levante-EMV a aquells usuaris que van utilitzar durant el matí el carril bici de Torrent. Aqueixa mateixa vesprada la plaça de la Unió Musical es va convertir en l’escenari de la Fira del Vehicle Elèctric on els veïns de la ciutat van poder observar i provar diferents models de cotxes elèctrics que es van exhibir allí, de marques reconegudes en el sector com a Tesla, Hyundai, Mercedes o Nissan. L’Ajuntament va aprofitar la cita per a posar en marxa el punt de recàrrega situat en la zona i també va presentar el primer dels cotxes elèctrics dels cinc que estan previstos adquirir.

Torrent posa fi a la setmana de la mobilitat pedalant per la ciutat


També es van presentar motocicletes, patinets i bicicletes elèctriques d’última generació. Al seu torn, el Departament d’Automoció de l’Institut La Marxadella va exposar també allí els seus cotxes i en el centre de la plaça es va instal·lar un circuit d’educació viària per als més xicotets. Al mateix temps, en el núm. 93 i 95 de l’Avinguda al Vedat l’associació Soterranya celebrava el pàrquing day posant de manifest l’apropiació de l’espai públic dels vehicles motoritzats.

Un dia després,es va celebrar la ‘Carrera de vehicles d’inèrcia i campionat Comunitat Valenciana’, que va partir des del restaurant El Romeral fent gaudir d’una vesprada d’emoció a xicotets i joves. Aqueixa mateixa nit es va projectar el documental “Sobre rodes: el somni de l’automòbil” en la plaça de l’Era, activitat organitzada per Soterranya.


El punt d’informació “Carrers per tots i totes” va estar present en diferents punts de la ciutat tant el dissabte com el diumenge, donant l’oportunitat a tots els veïns i veïnes de Torrent d’ampliar els seus coneixements sobre els serveis de transport públic que ofereix la ciutat.

El diumenge es va celebrar el Dia Mundial Sense Cotxes, com cada 22 de setembre, i per aqueix motiu la Plaça Major es va omplir de gent compromesa amb la causa. A les 11 h va partir des de la Torre la “Ciclopassejada per Torrent” posant-li el fermall final a aquesta setmana sostenible.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.