Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent posa en valor les seues tradicions en la Setmana Cultural del Nou d’Octubre
Torrent posa en valor les seues tradicions en la Setmana Cultural del Nou d’Octubre
,

Torrent posa en valor les seues tradicions en la Setmana Cultural del Nou d’Octubre

octubre 7, 2019

Amb motiu de la Setmana Cultural del Nou d’Octubre la ciutat de Torrent s’ha convertit aquest cap de setmana en l’escenari de múltiples activitats culturals per a tots els públics amb l’objectiu de posar en valor la història i les tradicions valencianes.

L’art del brodat
En aquest sentit, la plaça Major de la ciutat va acollir la Trobada de Bolilleres de la Comunitat Valenciana, una jornada organitzada per l’associació Corazones Abiertos. En ella, un gran nombre de torrentins i torrentines van tindre l’oportunitat d’aprendre i conéixer de primera mà l’encaix de bolillos, un art tradicional basat en la minuciositat i el detall dels brodats. Amb aquest tipus d’iniciatives l’ajuntament pretén promoure la transmissió de coneixements així com la renovació generacional necessària perquè les tradicions no es perden en el futur.

Torrent posa en valor les seues tradicions en la Setmana Cultural del Nou d’Octubre

El xocolate dels torrentins i torrentines
Amb aquest mateix objectiu, les places Bisbe Benlloch i Unió Musical van acollir dues demostracions de l’elaboració del xocolate redó, un vertader patrimoni gastronòmic torrentí la recepta del qual continua passant de generació en generació. Els encarregats de transmetre el valor d’aquest tradicional dolç van ser les tres famílies xocolateres que encara treballen a Torrent: Xocolates Andreu, Xocolates Rafael Andreu i Marcilla, les quals es van encarregar de descriure els diferents passos a seguir per a aconseguir el xocolate perfecte. La demostració va acabar amb un tast per part del públic, que es va poder portar el dolç elaborat a casa.

Cultura per a tots els públics
Les places de Torrent es van convertir també en el marc perfecte per a la posada en escena de diversos espectacles que conjuminaven la tradició amb propostes més modernes i futuristes.

El públic infantil va ser el protagonista de l’espectacle “Conte de Jaume I”, un espectacle amb el qual es donava a conéixer el passat de la ciutat i la importància de la figura del rei Jaume I, el Conqueridor, d’una manera amena i interessant perquè els més xicotets i xicotetes aprenguen la importància de conéixer el passat per a a valorar el present.

A més, els amants de la història van poder conéixer els secrets de la Torre gràcies a les jornades de portes obertes, que permeten visitar les diverses plantes de la mà de guies encarregats de revelar els secrets que amaga el monument.

L’humor també va tindre el seu lloc de la mà del monologuista Félix el Gato, que va actuar en la plaça de la Llibertat. I l’aposta més futurista del cap de setmana va vindre de la mà de Big Dancer i el seu espectacle de música i llum protagonitzat per marionetes gegants. La plaça de la Unió Musical es va omplir de colorit gràcies a les grans figures que dansaven al voltant dels nombrosos veïns i veïnes que es van congregar per a veure l’exhibició. Aquest espectacle forma part del programa Platea, resultat del conveni entre l’Ajuntament de Torrent i el Ministeri de Cultura.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.