Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent posa el punt final a la Setmana de la Dona amb la participació en la marxa reivindicativa de València
Torrent posa el punt final a la Setmana de la Dona amb la participació en la marxa reivindicativa de València
,

Torrent posa el punt final a la Setmana de la Dona amb la participació en la marxa reivindicativa de València

març 10, 2020

El teatre Tres xiques i un tren i el taller “Històries de Dones” van ser les activitats triades per a dissabte de vesprada

 

La XXXIV Setmana de la Dona va finalitzar este cap de setmana amb diferents activitats per a subratllar l’important paper de totes les dones en la societat i la igualtat entre homes i dones. Durant set dies, del 2 al 8 de març, l’Ajuntament de Torrent, a través de la Delegació d’Igualtat, ha programat una agenda amb el lema  “Març, el mes de les dones més visibles. Dona, no et desconnectes de tu mateix”, una programació que ha tingut una mica de tot, com ara ponències, teatre, exposicions i l’acte de lliurament del premi Dona Atenea, que enguany ha recaigut en la periodista Ana Coronado Gavilán, directora del Butlletí d’Informació Municipal (BIM).

 

Així, després de la jornada de convivència que va tindre lloc divendres amb una marxa des de la plaça de la Unió Musical fins a arribar al Parc Central, on hi havia organitzat un dinar; dissabte va arribar el moment per a participar en “Històries de Dones”, organitzat per la Comissió 8 de març, a la Casa de la Dona. La cita, que va reunir un gran nombre de persones, va acabar amb l’obra de teatre Tes xiques i un tren, en la sala d’actes de l’ajuntament per part de la companyia Bocart Teatre, capitanejat per un grup de dones torrentines joves i lluitadores.

 

Finalment, la Setmana de la Dona va arribar al punt final, el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, amb la participació d’una delegació torrentina, encapçalada per la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marina Olivares, en la marxa reivindicativa d’ORDIT Feminista, que va tindre lloc diumenge a València. “Hem tancat la Setmana de la Dona amb gran satisfacció, a causa de la bona resposta per part del públic que s’ha sumant a participar en totes les activitats proposades, i que ha fet d’esta setmana un èxit”, ha conclòs Olivares que, a més, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Torrent i la Casa de la Dona continuem treballant, durant tot l’any, en activitats que fan destacar la figura de la dona, la igualtat i els seus drets”.

 

Setmana de la Dona en les escoles

 

Un dels escenaris que també han tingut una rellevància important en l’agenda d’activitats han sigut els centres escolars que, en col·laboració amb l’equip responsable d’Igualtat, al llarg de tota la setmana han acollit una varietat de tallers.  Els xiquets i xiquetes de 2n de Primària  van participar en el taller “De major vull ser jo”; i l’alumnat  de 5é de Primària, va treballar la igualtat  través dels videojocs i una segona dinàmica que tractà els estereotips a través de la música. Finalment, els xics i xiques de Secundària han abordat la importància de la igualtat i de celebrar la Setmana de la Dona.

 

 

Torrent posa el punt final a la Setmana de la Dona amb la participació en la marxa reivindicativa de València

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.