Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , ,

Torrent posa en marxa la seua estratègia de ciutat intel·ligent, sostenible i integradora

octubre 5, 2016
EDUSI Torrent 2015-2025 engloba tota la ciutat i s’ha dissenyat tenint en compte la participació ciutadana. Tindrà un pressupost total d’11.053.941,34 euros, cofinançat per fons europeus

Andrés Campos: “El nostre pla d’acció se centra en les persones i a millorar la vida dels veïns i veïnes de Torrent. Busca millorar la situació econòmica, mediambiental, climàtica, social i demogràfica de tots els barris de la ciutat”

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) proposada per la ciutat de Torrent per a les accions locals emmarcades en el període de 2015-2025 ha sigut seleccionada per a la concessió de l’ajuda del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, expedida per la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses del Ministeri d’Hisenda i cofinançada mitjançant el Programa Operatiu de Creixement Sostenible FEDER.

Esta estratègia presentada per l’Ajuntament de Torrent definix el model de ciutat desitjat a mitjà i llarg termini: una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora en funció de l’anàlisi prèvia de la situació actual de la localitat i l’establiment d’accions i mesures concretes que permeten aconseguir les metes proposades.

De les 269 propostes d’estratègies DUSI presentades en tota Espanya, un total de 83 municipis han sigut seleccionats per a desenvolupar les seues estratègies urbanes amb una assignació total de 709.037.163,09, i Torrent és una de les úniques 10 localitats de la Comunitat Valenciana que ha rebut esta subvenció.

EDUSI Torrent és un pla d’acció que engloba tota la ciutat i que s’ha dissenyat tenint en compte la participació ciutadana. Es desenvoluparà en un període de 10 anys amb un pressupost total d’11.053.941,34 euros, dels quals el 50% serà cofinançat per fons europeus i la quantitat restant per l’Ajuntament, i permetrà el desenvolupament d’actuacions de tota mena en tot el municipi. Andrés Campos, regidor del Modernització i Gestió de Recursos, ha assenyalat que “el nostre pla d’acció se centra en les persones, a millorar la vida dels veïns i veïnes de Torrent. Es tracta d’una estratègia d’accions interrelacionades que busquen millorar la situació econòmica, mediambiental, climàtica, social i demogràfica de tots els barris de la ciutat des d’un enfocament integrat, amb polítiques multisectorials i coherents amb les estratègies regionals, nacionals i europees amb les quals puguem satisfer tres importants dimensions estratègiques: l’econòmica i la competitiva, per a aconseguir una ciutat intel·ligent; la física i la mediambiental per a aconseguir una ciutat sostenible; i la dimensió social per a aconseguir una ciutat integradora”. És per això que esta estratègia orientada al municipi en conjunt abasta matèries com la modernització de l’administració electrònica en el marc del Pla Director SMART CITY, l’encoratjament de la mobilitat urbana sostenible, el reviscolament de zones empresarials i la rehabilitació del patrimoni històric, entre d’altres.

Esta subvenció permetrà al municipi desenvolupar línies de treball que proporcionen als habitants de Torrent una millor qualitat de vida, integració social, sostenibilitat, modernització, transparència i participació ciutadana, que convertirà el nostre municipi en una ciutat referent oberta a la inversió, la innovació i el coneixement.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.