Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent organitza la seua Setmana contra la Violència de Gènere
Torrent organitza la seua Setmana contra la Violència de Gènere
, ,

Torrent organitza la seua Setmana contra la Violència de Gènere

novembre 30, 2021

La Casa de la Dona commemora el 25 N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb el lema
Vives i lliures

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament de Torrent presenta un programa d’activitats per a la sensibilització i la prevenció contra la violència, una campanya dirigida a la ciutadania en general, tant per a hòmens com per a dones de totes les edats.

Amb el lema de “Vives i lliures” es presenta la campanya de sensibilització contra la violència que inclou tallers, projeccions de pel·lícules, xarrades i debats, lectures comentades, taules informatives i la representació d’una obra de teatre. Totes aquestes activitats tindran lloc durant aquesta setmana i la vinent, del 19 al 26 de novembre, seran d’accés lliure i es faran en diferents escenaris: en les dependències de la Casa de la Dona, situades al carrer del Músic Mariano Puig Yago, 8; en el Centre d’Informació Juvenil i la Biblioteca Metro, en l’avinguda al Vedat, 103; i en la plaça de la Unió Musical, al costat del CIJ i la Biblioteca.

El calendari d’activitats s’inicia divendres, 19 de novembre, amb un taller d’autodefensa personal feminista; a les 18.00 h, en el Centre d’Informació Juvenil de Torrent. “L’autodefensa feminista va més enllà d’una classe de defensa personal; aquestes classes ofereixen a les dones les eines i estratègies adequades per a poder enfrontar-se a situacions de perill des de la confiança, la seguretat i l’autoestima”, ha destacat la regidora d’Igualtat, Marina Olivares Hernández.

Dilluns 22 continua la programació d’aquesta setmana dedicada a la prevenció i sensibilització ciutadana contra la violència amb una obra de teatre que du per títol Desdémona, adaptació de l’Otelo de Shakespeare. La Casa de la Dona oferirà, a les 18.30 h, aquesta versió en la qual la protagonista sorgeix del text original per a reflexionar sobre la gelosia i el paper de la dona en la societat.

Es reprenen les activitats amb el cicle de Cinema Violeta, dimarts 23 de novembre, les 18.00 hores, a la Casa de la Dona. En aquesta ocasió es projectarà La teta asustada, de la directora peruana Claudia Llosa. Aquesta pel·lícula va ser guardonada amb diversos premis internacionals, com ara l’Ós d’Or del Festival Internacional de Berlín, i hi presenta una visió de la violència que s’exerceix contra les dones en els conflictes bèl·lics. En finalitzar la pel·lícula, s’obrirà un torn d’intervencions per a debatre sobre les escenes en què es fa patent la violència sexual.

Per a dimecres 24, la Casa de la Dona ha preparat una conferència sobre la igualtat en les relacions de parella. Fina Sanz -pedagoga, sexòloga i psicòloga amb àmplia experiència professional en assumptes relacionats amb les teràpies de parella i artífex del concepte del ‘bon tracte’- conduirà aquesta trobada en la qual parlarà sobre les claus de les relacions plaents, autònomes i justes, exemptes del binomi domini-submissió dels contextos masclistes.

25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

El dijous 25 de novembre se celebra el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència que s’exerceix contra la Dona i serà, per tant, el moment central de la setmana.

La regidora d’Igualtat, Marina Olivares, insisteix a remarcar que “les dades i els informes més recents revelen un creixement i intensificació dels casos de violència contra les dones i de violència en la llar. Per això –assenyala–, creiem que es fa necessari un esforç col·lectiu general per a detenir aquesta tendència i, des de les polítiques d’atenció i protecció a les víctimes de violència, volem reforçar aquestes iniciatives de sensibilització i prevenció, com les que hem organitzat per a aquesta setmana en què celebrem el 25 N”.

Per aquest motiu, la Casa de la Dona ha organitzat una marxa i un homenatge a les víctimes de la violència contra les dones per a la vesprada del 25N. Al llarg de la jornada s’han programat, a més, altres activitats que inclouen la instal·lació d’una taula informativa i la realització de diversos tallers en la plaça del Bisbe Benlloch, així com una concentració a les portes de l’ajuntament a les 12 del migdia.

Finalment, divendres 26 conclouen les activitats d’aquesta setmana amb la inauguració, a les 18.30 h, de l’espai Lectures violetes, una secció de la Biblioteca Metro en la qual s’han recopilat llibres infantils, novel·les, assajos i investigacions dedicats a temes d’igualtat i de violència de gènere.

Torrent organitza la seua Setmana contra la Violència de Gènere

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.