Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent organitza la Setmana de la Discapacitat 2021
Torrent organitza la Setmana de la Discapacitat 2021
,

Torrent organitza la Setmana de la Discapacitat 2021

desembre 10, 2021

L’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb diverses associacions d’atenció a les persones amb diversitat funcional ha organitzat un programa d’actes per a conscienciar i informar la ciutadania sobre els programes de suport i ajuda a aquests col·lectius

Coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat, que se celebra anualment el 3 de desembre, l’àrea d’Atenció i Solidaritat de l’Ajuntament de Torrent ha organitzat la Setmana de la Discapacitat, un programa d’actes en els quals es presenten diverses activitats, com ara exposicions, xarrades i campanyes de sensibilització i informació, l’objectiu de les quals és donar visibilitat a aquest col·lectiu de persones que al costat dels seus familiars s’enfronten diàriament a una sèrie d’entrebancs i dificultats que els fan més difícil l’adaptació. “L’objectiu d’aquestes jornades és conscienciar la ciutadania sobre la situació i la realitat que viuen les famílies amb algun membre amb diversitat funcional i al mateix temps promoure els drets i el benestar d’aquestes persones, normalitzant i socialitzant aquestes situacions excepcionals”, explica el regidor d’Atenció i Solidaritat, José Antonio Castillejo. Per a això, sens dubte, són clau les associacions ciutadanes que s’ocupen a donar suport tant en la cura com en el desenvolupament personal de les persones amb diversitat funcional i dels seus familiars o cuidadors. Per aquesta raó, afig el regidor, “des del consistori hem cercat la col·laboració de totes aquestes associacions perquè amb la seua participació les polítiques d’ajuda i protecció a les persones amb diversitat funcional siguen tan eficients com a tots ens agradaria”.

Així, aquesta Setmana de la Discapacitat 2021 es va iniciar dilluns passat amb una exposició fotogràfica que, sota el títol de ABD #SinFiltros: Una Mirada Transparente, es va presentar a la sala d’exposicions l’Espai. La Casa de la Dona va acollir el dimarts 30 una xarrada sobre Art amb diversitat funcional en la qual el conferenciant convidat, Francisco Javier Planells, membre de l’Associació de Pintors amb la Boca i amb el Peu, va exposar davant els assistents la seua carrera de vida i va destacar la importància d’unir esforç i tenacitat amb el suport d’amics, companys i familiars per a superar els reptes personals de cadascun. Per part seua, l’associació Adisto ha organitzat en el matí del dia 2 la conferència Famílies amb diversitat funcional: una mirada sistémica, en la qual la terapeuta Mónica Fernández ha compartit algunes dinàmiques de treball amb els familiars de persones amb discapacitat, a més d’introduir alguns conceptes com el de les constel·lacions familiars i les xarxes de suport.

Torrent organitza la Setmana de la Discapacitat 2021

Dia Internacional de la Discapacitat     

El divendres 3 de desembre, el dia central d’aquesta setmana dedicada a la discapacitat, el programa d’actes comença amb la lectura d’un manifest per a defensar els drets de les persones amb diversitat; a les 10.30 h en la plaça Unió Musical. El mateix dia, a les 18.30h, s’ha preparat una activitat de sensibilització ciutadana que, amb el lema ‘Ponte en su lugar, no en su sitio’ cerca la complicitat de veïns i veïnes amb les persones que viuen amb alguna diversitat funcional. Com a gest de suport i solidaritat, aquest mateix dia s’il·luminarà l’edifici de l’ajuntament.

Finalment, el diumenge dia 5 se celebrarà una gala amb motiu del 20 Aniversari d’ Adisto, l’associació de discapacitats de Torrent, un acte de reconeixement que se celebrarà en l’ Auditori Torrent, a les 11.30 h, i que comptarà amb aforament limitat, a causa de la situació sanitària actual, per la qual cosa els qui estiguen interessats a acudir a aquesta gal·la hauran d’inscriure’s a través de la pròpia organització d’Adisto, en l’adreça de correu familias@adisto.org, i fer un donatiu de 5 € per a aquesta associació.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.