Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent intensifica la seguretat de les zones recreatives en els dies de Pasqua
Torrent intensifica la seguretat de les zones recreatives en els dies de Pasqua
, , ,

Torrent intensifica la seguretat de les zones recreatives en els dies de Pasqua

març 29, 2018

S’han instal·lat 30 contenidors metàl·lics de brossa i material plàstic per a evitar un incendi forestal

Des del dijous sant fins al dilluns de Sant Vicent estan prohibides les cremes

Amb l’arribada del bon temps i les vacances de Pasqua, els torrentins i torrentines continuen amb una de les tradicions locals més arrelades: eixir a gaudir de les zones verdes i menjar-se la “mona” de Pasqua. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Torrent s’ha dut a terme una sèrie de tasques i mesures preventives per a augmentar la seguretat en El Vedat i en les seues àrees recreatives, la Canyada del Conill o La Marxadella.

Les últimes setmanes s’han substituït en el bosc del Vedat 30 contenidors de brossa per nous contenidors metàl·lics que reemplacen als de material plàstic, per a evitar així que es puga produir un incendi forestal per la crema d’un contenidor. Una mesura que es va iniciar en 2017 amb els contenidors d’envasos ja que 120 d’ells en El Vedat ja són metàl·lics. I es continuarà amb açò al llarg de 2018.

Torrent intensifica la seguretat de les zones recreatives en els dies de Pasqua

D’altra banda, el consistori ha intensificat el sistema de vigilància i coordinació dels organismes competents contra incendis forestals i l’execució de cremes prohibides entre el dijous sant i el dilluns de Sant Vicent. Una pla que “s’engegarà durant aquests dies festius de Setmana Santa i Pasqua per l’afluència de veïns que visiten els nostres espais naturals, així com els que es traslladen a zones rurals i camps podent realitzar cremes, el sistema de vigilància PREVIFOC per part de l’equip de voluntaris de Protecció Civil”, ha assenyalat la regidora de Medi ambient, Inma Amat.

Per aquest motiu, la Patrulla de Medi ambient, la Patrulla Rural de Policia Local i Protecció Civil incrementaran la vigilància de les zones boscoses i àrees recreatives, a més d’activar els protocols de tancament de paelleros (reixes dissuasòries) en àrees recreatives si és declarada Alerta 3 per a evitar fer ús de les zones de foc.

Una altra de les mesures és la instal·lació de portes-reixes abatibles de seguretat en la zona de paelleros, per a permetre tancar-los davant una situació d’incendi, tant de la Canyada del Conill com de l’àrea de la Marxadella. D’aquesta forma “des de la Delegació de Medi ambient es pretén aconseguir prevenir el perill davant un possible incendi i assegurar que no es fa ús de les zones de foc de les àrees en dies d’Alerta 3”, destaca la regidora.

A més, cal recordar que Torrent disposa dels sistemes de prevenció d’incendis instal·lats en el bosc del Vedat SENTICNEL + SIDEINFO. Un sistema pioner que compta amb 20 sensors d’incendis, 2 estacions meteorològiques, 3 càmeres d’alta resolució i 15 canons contra incendis.

Durant les últimes setmanes el nou servei de manteniment de zones forestals ha iniciat tractaments selvícols preventius com: esbrosses de vegetació herbàcia i matoll sec en diverses zones boscoses, retirada d’arbres morts o afectats per plagues i retirada de vegetació alóctona i invasora.

Canyada del Conill
Altre dels espais d’esbarjo que serà molt visitat en aquestes dates és la Canyada del Conill, que compta amb un refugi amb una capacitat màxima de 15 persones i que pot ser reservat, de forma gratuïta, per famílies i amics per a gaudir d’uns dies de descans i oci.

Per a evitar actes vandàlics i prevenir incendis es va reforçar la seguretat amb la instal·lació d’una càmera de vigilància connectada les 24 hores del dia, i que compta amb un sistema automàtic que emet un senyal si es detecta qualsevol moviment en la zona.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.