Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent intensifica durant l’estiu la lluita contra les plagues i el mosquit tigre

agost 17, 2017

Durant estes setmanes es duen a terme diverses actuacions sanitàries per a evitar la proliferació d’estes plagues

Des de l’Àrea de Sanitat s’ha llançat una campanya d’informació per a conscienciar la població

 

Ahir de matí van prosseguir les labors de tractament sanitari realitzades al llarg del mes d’agost a Torrent. Ahir va ser el torn del parc i pipican del carrer de la Benemèrita Guàrdia Civil i de les zones infantils de la plaça de la Llibertat que, per seguretat, van romandre tancades fins a les 19.00 hores del dia d’ahir.

Al llarg de l’any, l’Ajuntament de Torrent realitza labors de desinsectació, desratització, desinfecció i control de plagues en el nucli urbà, urbanitzacions i locals públics, a més d’impulsar un programa de prevenció i control de la legionel·la. Esta àrdua tasca s’ha intensificat en el període estival amb tasques preventives d’intervenció directa, com ara el sanejament de palmeres, a les quals se’ls han retirat els dàtils –aliment recurrent de rosegadors-, el tractament sanitari d’embornals o l’anàlisi de l’aigua de les fonts, els sistemes de reg i les màquines escombrariaires contra la legionel·la, i que han donat un resultat negatiu en tot el terme.

Paral·lelament, s’ha reforçat la campanya informativa sobre el mosquit tigre des de l’Àrea de Sanitat; s’han distribuït en les bústies dels veïns de Calicanto i del Vedat díptics informatius junt amb el rebut de l’aigua, mentre que la resta de veïns i veïnes rebran esta informació en el revers de la seua pròxima factura de l’aigua. Així mateix, la informació ha sigut divulgada durant estos mesos en campanyes publicitàries en els diferents mitjans locals, que complementen els cartells que lluïxen els MUPIS des de fa mesos i les xarrades celebrades durant les setmanes prèvies als mesos de major proliferació d’estes plagues, amb l’objectiu de conscienciar la gent en la lluita contra el mosquit tigre. “Des de l’Ajuntament estem fent un esforç molt gran per a combatre i informar sobre el mosquit tigre, però tots estos esforços resulten en va si la població no es consciencia que tots i totes hem de participar activament i prendre mesures preventives en l’àmbit domèstic, especialment en els habitatges unifamiliars amb piscina i xalets on és més fàcil que hi hagen acumulacions d’aigua”, ha declarat la regidora de l’Àrea de Sanitat i alcaldessa en funcions, Encarna Lerma.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.