Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent instal·la passos de vianants 3D per a augmentar la seguretat de les rutes escolars
Torrent instal·la passos de vianants 3D per a augmentar la seguretat de les rutes escolars
,

Torrent instal·la passos de vianants 3D per a augmentar la seguretat de les rutes escolars

setembre 16, 2019

El projecte inclou la senyalització dels recorreguts a través de ecoseñales verticals, senyals pintats en les voreres i passos de vianants personalitzats i identificats amb el  text “ruta escolar”

Per a fomentar que els escolars dels col·legis de Torrent puguen caminar assegurances cap a l’escola, l’Ajuntament de Torrent continua treballant en les Rutes Escolars Segures i, recentment, s’han pintat els passos de vianants 3D en determinats punts de la ruta. Aquests passos simulen ser tridimensionals i provoquen una frenada instintiva dels conductors. Per això, s’han situat al carrer Azorín, zona on els vehicles solen anar més ràpid. Una empresa torrentina ha sigut l’encarregada del pintat, mentre que el disseny ha sigut a càrrec del Servei de Mobilitat de la Policia Local de Torrent.

Després de l’inici de les classes aquest dilluns, l’alumnat dels CEIP Federico Maicas, Antonio Machado, Miguel Hernández, Els Terretes, Sant Pasqual i l’IES La Marxadella han pogut utilitzar les Rutes Escolars Segures. Es tracta d’una iniciativa perquè els xiquets i xiquetes puguen recórrer el trajecte d’anada i volta des de la seua casa al centre educatiu de manera més autònoma, la qual cosa afavorirà la seua autonomia, autoestima i la seua interacció social. El projecte de Rutes escolars segures està cofinançat amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcat dins de l’Estratègia EDUSI.

Igualment, durant les últimes setmanes s’han senyalitzat aquests recorreguts a través de tres tipus d’indicadors diferents: les ecoseñales verticals, atractives per la seua forma i molt visibles; les horitzontals, pintades en les voreres; i els passos de vianants personalitzats i identificats amb el text “ruta escolar”.

“Amb aquesta iniciativa construïm un Torrent adaptat a les necessitats dels més xicotets i xicotetes i, a més, fomentem l’educació ciutadana, adquirint valors entorn de la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient, a més d’incrementar la seua seguretat i autonomia”, ha explicat el regidor de Modernització, Andrés Campos.

Al mateix temps, perquè els xiquets i xiquetes puguen anar solos al col·legi i els pares i mares tinguen constància de la seua arribada, s’ha dissenyat una APP que els informarà en el moment en què es troben en el centre escolar. Per a això, els xiquets i xiquetes porten en les seues motxilles un clauer **bluetooth activat.

Passos de vianants intel·ligents

A la nova senyalització i als dispositius de seguiment se suma la instal·lació a l’inici de l’any de tres passos de zebra intel·ligents en l’encreuament d’Azorín amb l’avinguda al Vedat, que s’il·luminen quan s’acosten els vianants, millorant la visibilitat dels conductors especialment quan la vegetació o mobiliari urbà dificulta la visió dels més xicotets.

Els avanços del projecte van ser presentats ahir al matí pels departaments de l’Ajuntament de Torrent implicats en el mateix als directors dels centres participants, així com les conclusions del projecte pilot i les millores derivades de l’experiència.

 

Torrent instal·la passos de vianants 3D per a augmentar la seguretat de les rutes escolars

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.