Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent inicia el seu Pla Integral contra la pobresa energètica

març 14, 2019

La primera acció consistix en un curs de formació per a les treballadores socials de Torrent

El pla inclou formació per a la ciutadania i accions en llars en situació de vulnerabilitat energètica

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat el Pla Integral contra la Pobresa Energètica, implementat per la cooperativa valenciana AeioLuz. La primera acció d’este pla, que ja ha començat este mes de març, és un curs de formació dirigit a les tècniques municipals de Serveis Socials. El curs es duu a terme mitjançant dinàmiques pràctiques i participatives que generen confiança en la treballadora social i li permeten assimilar els coneixements necessaris per a poder aplicar-los en el seu dia a dia a les persones del municipi que patixen vulnerabilitat energètica.

Amb una inversió d’al voltant de 20.000 € cofinaciats al 50% amb fons europeus FEDER en el marc de l’EDUSI, el programa “és una resposta a les demandes a les persones que acudixen als Serveis Socials a la recerca d’ajuda econòmica per a pagar rebuts d’aigua o llum i la problemàtica de la qual, en alguns casos, podria previndre’s o reduir-se formant als afectats i als tècnics encarregats d’estos processos”, ha assenyalat el regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell.

Esta és la primera acció del pla perquè com expliquen des d’AeioLuz, “les treballadores socials que estan en contacte directe amb aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat energètica, han de ser les estrategues de la posada en marxa d’accions concretes per a solucionar de forma precisa cada cas de vulneració de drets energètics en la ciutadania. Per a això, en este curs se’ls dota de les diferents alternatives a aplicar atenent el perfil de cada família o nucli de convivència”.

Després d’esta primera acció, AeioLuz implementarà la resta d’accions incloses en el Pla Integral contra la Pobresa Energètica. Una de les accions previstes és un Taller d’Economia Domèstica Sostenible, dirigit a la ciutadania de Torrent. L’objectiu del taller és empoderar als assistents de la seua situació econòmica, és a dir, dotar a estes persones de la capacitat de prendre les seues pròpies decisions quant a la gestió econòmica i energètica del seu nucli familiar i de la seua llar. A més, gràcies a este taller, es generen llaços de col·laboració entre els i les assistents, que transcendixen al temps del taller i que poden generar col·laboracions en matèria d’estalvi energètic i, a la llarga, conscienciació sobre l’eficiència energètica.

A més, una altra acció que es durà a terme en este Pla són les Actuacions en Llars en Situació de Vulnerabilitat Energètica, amb l’objectiu d’ajudar les persones en situació de vulnerabilitat energètica a afrontar les seues circumstàncies reals amb solucions senzilles i pràctiques, que podran entendre i dur a terme amb èxit.

Finalment, el Pla inclou també dos tallers de dos hores que, sota el títol “Ús Eficient de Recursos Energètics i Aigua en la Llar”, estan dirigits a la ciutadania en general amb l’objectiu d’oferir una visió global del món energètic i de la seua aplicació en la llar. Estos tallers ofereixen als i les assistents importants i pràctics consells per a obtindre a més d’eficiència energètica, un estalvi econòmic en les factures energètiques. Totes aquestes accions s’inclouen en el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenibles, en el marc del Pacte de les Alcaldies.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.