Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent inicia el pagament de les ajudes municipals directes a pimes, autònoms i comerços locals afectats per la crisi del COVID-19

maig 28, 2020

Dilluns que ve s’efectuarà l’abonament de 83.300 euros corresponents al primer paquet d’ajudes; la previsió és que al llarg del mes de juny queden totes tramitades

En total s’han rebut 947 sol·licituds, 776 d’elles mitjançant certificat digital i 171 de manera presencial

Dilluns que ve 1 de juny s’efectuarà l’inici del pagament de les ajudes municipals directes a pimes, autònoms i comerços locals afectats per la crisi del COVID-19 convocades per l’Ajuntament de Torrent, amb l’objectiu de minimitzar els efectes econòmics negatius derivats per la situació d’estat d’alarma.

Així, només cinc dies després del tancament del termini de sol·licituds -que va vèncer despús-ahir, dimarts 26 de maig-, un primer bloc de 128 ajudes seran ja abonades, de les quals 110 corresponen a ajudes a pagaments a lloguers i la resta, 28, a despeses ordinàries que han hagut de continuar realitzant per al manteniment de l’activitat, per a un total de 83.300 euros en aquest pagament inicial. La previsió és que al llarg del mes juny es tramiten i resolguen la resta de sol·licituds. Per a això, cada cas està sent estudiat en particular i compta amb l’assistència i assessorament del personal d’Idea’t i del servei d’atenció ciutadana TDIC.

Aquestes subvencions estan incloses en el primer paquet de mesures del Pla de Xoc contra el COVID-19 i que compten amb un pressupost total de 900.000 €, partida que garanteix que tots els comerciants i petites empreses que han sol·licitat l’ajuda i complisquen amb els requisits que es marcaven en les bases cobraran la subvenció de l’Ajuntament.

Per a promoure la recuperació econòmica a la ciutat, la prestació ascendeix a 700 euros per als beneficiaris que desenvolupen activitats incloses en l’àmbit d’aplicació d’aquestes ajudes a través d’un local en règim d’arrendament i que hagueren sigut objecte de suspensió com a conseqüència de les mesures establides en els articles 9 i 10 del Reial decret 463/2020, de 14 de març. D’altra banda, es concedeix una subvenció de 350 euros per a la resta de beneficiaris que desenvolupen activitats incloses en l’àmbit d’aplicació d’aquestes assistències i no siga mitjançant un local en règim d’arrendament.

D’aquesta forma, els torrentins i torrentines que desenvolupen activitat comercial minorista i que reunisquen els requisits indicats en els criteris reguladors rebran un suport per a fer front a les despeses econòmiques que han de continuar realitzant durant el període de l’estat d’alarma relacionats amb la gestió ordinària de la seua activitat.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.