Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent inaugura la XXII Mostra de Teatre Escolar
Torrent inaugura la XXII Mostra de Teatre Escolar
, ,

Torrent inaugura la XXII Mostra de Teatre Escolar

febrer 21, 2019

Milers d’escolars gaudiran dels espectacles amb obres en valencià, castellà i anglès

 La XXII Mostra de Teatre faller ha obert el teló este matí a Torrent amb una programació que, enguany, tracta el simbolisme d’uns personatges shakesperians, clàssics i eterns que ens parlen de l’amor, la tragèdia, la mort, el goig… Des del 21 de febrer fins al 6 d’abril, quinze grups formats per milers de xiquets i xiquetes, adolescents, joves o adults, participaran en esta edició en què intervenen centres públics, concertats, educació especial i grups que treballen el teatre en temps extraescolar. La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Torrent i amb la col·laboració de Curucucú Teatre, torna als orígens, ja que en l’edició d’enguany torna a tindre com a escenari l’Aula de Cultura Caixa Mediterrani, on es feia inicialment.

L’acte d’inauguració ha estat presidit per la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez; la regidora de Cultura i Participació Ciutadana, Susi Ferrer; i els representants de la corporació municipal. Sáez ha explicat que “a través d’estes manifestacions artístiques fomentem entre el públic més jove diferents valors educatius, com ara l’eliminació del masclisme o la igualtat”. A continuació s’ha estrenat la primera obra d’esta mostra. Amb el títol Sí, dona!, de Francesc Raga, el públic ha pogut veure la història d’una estudiant  aplicada, reflexiva i amb el “perillós” costum de pensar… i tracta temes per a combatre el masclisme. És un espectacle en valencià, fresc  i que permet una lectura a diversos nivells de profunditat per tal que la gent més jove també l’entenga. Una ficció teatral construïda a partir de trossets de realitat ben documentats.

Torrent inaugura la XXII Mostra de Teatre Escolar

Al llarg d’estos mesos pujaran a escena diferents grups de teatre, tant torrentins com de localitats veïnes, els quals són: Grup Teatre Total, Escola Gavina de Picanya; Grup Carasseta, col·legi Miguel Hernández de Torrent,; Grup Compañeros, Col·legi Pléyade del Vedat; Grup Teatrhelios, col·legi Helios de l’Eliana; Grup Els Cometes, CEIP el Grau de València; Grup l’Alegria de Villena, IES Isabel de Villena de València; Grup Alfa Centauri, Escola de Teatre de Cucurucú Torrent; Grup Drama Teens, Club d’Idiomes Torrent; Grup Giocoso, col·legi Ausiàs March de Paterna; Grup Leneas, CEIP Sant Joan Baptista de Torrent;  Grup Patracolà, Col·lectiu Adisto de Torrent; Grups Los del Clara,  IES Clara Campoamor d’Alaquàs; i Grup Casiopea, CEIP Lope de Vega de Torrent.

Les obres que es representaran són les següents:

Sí, dona! – 21 de febrer

El pallasso del circ de les estreles – 22 de febrer

¡Canta! – 26 de febrer

Mary Poppins – 28 de febrer

Peter Pan  i els xiquets perduts de la Terra – 5 de març

Cómo cocinar un conflicto con violencia – 6 de març

La fábrica de sueños – 7 de març

Història de l’illa perduda – 8 de març

Dog sees god and other teen confessions poems – 12 de març

Viatge al món del cinema – 25 de març

El amor es ciego y la locura lo acompaña – 26 de març

La bella y la bestia – 27 de març

Sueños – 28 de març

The bus of peace – 29 de març

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.