Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent inaugura la 4a Setmana de l’Agricultura amb un programa entorn de la garrofera
Torrent inaugura la 4a Setmana de l’Agricultura amb un programa entorn de la garrofera
, ,

Torrent inaugura la 4a Setmana de l’Agricultura amb un programa entorn de la garrofera

setembre 25, 2019

El Museu Comarcal de l’Horta Sud s’ha convertit en l’epicentre de tallers, xarrades i exposicions dirigits a tots els públics

Sota el títol Garrofera, l’ombra del mediterràni, la 4a Setmana de l’Agricultura de Torrent ha donat el tret d’eixida a uns jornades dedicades a la garrofera, una espècie de gran tradició en el clima mediterrani. Del 24 al 29 de setembre, el Museu Comarcal de l’Horta Sud es converteix en l’epicentre d’aquesta programació que compta amb una varietat de xarrades, tallers, exposicions i activitats infantils.

L’edició d’enguany es va inaugurar oficialment amb l’exposició ‘Garrofera, l’ombra del Mediterrani’; una mostra que compta amb seccions interactives que, de manera intuïtiva i creativa, ensenyen la història, propietats, característiques o com és el fruit de la garrofera. Al mateix temps, també es va inaugurar la mostra de pintura de Torrent d’Art, situada en l’andana del Museu Comarcal.

A l’acte d’inauguració van acudir l’alcalde Jesús Ros; la regidora de Cultura, Susi Ferrer; els diputats autonòmics, David Calvo i Trini Castelló; el diputat provincial i regidor de l’Ajuntament de Torrent, Andrés Campos; la directora del Museu Comarcal de l’Horta Sud, Clara Pérez; i el president de Caixa Rural de Torrent, Vicent Peiró, a més d’una nodrida representació de la corporació municipal, així com de la societat torrentina. L’alcalde va posar l’accent en la importància que té la Setmana de l’Agricultura per a Torrent, ja que “posem en valor el nostre patrimoni agrícola, recordem els nostres orígens com a poble de llauradors i, sobretot, homenatgem a totes les persones que han treballat, treballen i treballaran per i per a la terra”.

Precedint a la inauguració de l’exposició es va realitzar la xarrada El Decret 201/2017 de venda per proximitat de productes primaris i agroalimentari, impartida pels ponents Juan José Lliso, enginyer tècnic agrícola del Servei de Transferència i Tecnologia de la Conselleria d’Agricultura; i María Carmen Chinillach, Veterinària del Servei de Gestió del Risc Alimentari de la Conselleria de Sanitat.

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha destacat que “Torrent és un poble on estimem les nostres arrels, els nostres orígens d’agricultors i que ens arriben d’orgull. Hem dissenyat aquesta setmana pensant a fomentar i defensar el nostre, cultivant la nostra història, les nostres arrels i la nostra identitat”.

La programació continua aquesta vesprada a les 19 h amb la presentació i taula redona La Garrofera. Passat, present i futur d’aquest cultiu; una tertúlia per a explicar el cultiu en el passat, la situació actual, possibilitats de projecció del sector i els productes elaborats a partir de les garrofes. Participaran Ramón Merino i José Vilanova, al costat dels ponents: Lluis Fresquet i V. Simó “Cucala”. El punt final de la vesprada el posarà el taller de varietats de garrofes.

Durant la setmana s’han programat segueixen moltes activitats, “que han sigut possible gràcies a la col·laboració de Caixa Rural de Torrent, una entitat que enguany celebra la seua 50 aniversari i que sempre col·labora en totes les propostes que des de l’Ajuntament els proposem per a promocionar la nostra història, tradicions i cultura”, va afegir la regidora de Cultura. En aquest sentit, el president de Caixa Rural, Vicent Peiró, va recordar els orígens de l’entitat, que “des dels inicis sempre han estat al costat dels agricultors de Torrent”.

Público infantil

Els xiquets i xiquetes han participat al llarg del matí de hui en l’un taller escolar que s’ha realitzat en el Museu Comarcal de l’Horta Sud sobre alimentació saludable i agricultura sostenible.

Torrent inaugura la 4a Setmana de l’Agricultura amb un programa entorn de la garrofera

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.