Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent Històrica tanca amb èxit la tercera edició i lliura el premi Cònsol Honorari a Rodrigo Cortés
Torrent Històrica tanca amb èxit la tercera edició i lliura el premi Cònsol Honorari a Rodrigo Cortés
,

Torrent Històrica tanca amb èxit la tercera edició i lliura el premi Cònsol Honorari a Rodrigo Cortés

novembre 30, 2021

El festival aconsegueix conjugar amb solvència la presència de grans autors, literatura feta per dones i novel·la en valencià

La corporació municipal i l’organització fan un balanç molt positiu de la tercera edició de Torrent Històrica, que va ser clausurada ahir després de la celebració del taller de còmic per a xiquets i la batalla d’escriptors. Han sigut quatre dies d’intensa activitat i de trobades amb grans autors, com Lorenzo Silva, Marta Robles, Rafa Lahuerta o Rodrigo Cortés. A més, el públic ha respost amb la seua presència malgrat la pluja, que ha fet acte de presència durant alguns trams del festival.

Rodrigo Cortés: “L’acte de bruixeria va fer efecte”

El moment culminant d’aquesta tercera edició fou el lliurament del premi Cònsol Honorari a l’escriptor i cineasta Rodrigo Cortés, que va protagonitzar una interessantíssima conversa davant un centenar d’assistents. “Els premis no se sol·liciten, no es rebutgen i no se’n pot presumir. Rebre’n un sempre és una alegria i una sorpresa, perquè tot és producte d’una fase en la qual estàs molt sol davant del teu ordinador —en aquest cas no tenim plomes de faisà— i generant alguna cosa amb l’esperança que hi ha algú a l’altre costat. I quan temps després descobreixes que això ha influït en algú, que algú ho ha acollit d’una determinada manera i que rep un reconeixement, que mai és del tot just i mai és del tot injust, sents principalment alleujament: fa l’efecte que l’acte de bruixeria va fer efecte”.

Susi Ferrer, regidora de Cultura de Torrent: “Ha sigut l’edició de la consolidació”

La regidora de Cultura de Torrent, Susi Ferrer, s’ha mostrat molt satisfeta del desenvolupament de Torrent Històrica. “El festival ha sigut un èxit. Podem afirmar que aquesta ha sigut l’edició de la consolidació. Les autores i autors han donat a conèixer les seues obres a través del diàleg, que ha sigut acollit pel públic –tant presencial com en línia– amb gran interès. Altres activitats, com la batalla d’escriptors, els clubs de lectura o la visita pel centre històric han resultat molt reeixides. Una vegada més, es demostra la importància que festivals com aquest tenen en la revitalització del món cultural i la projecció de Torrent com una ciutat capdavantera en aquest àmbit.”.

Santiago Álvarez, director de Torrent Històrica: “Posar la cultura a l’abast del públic”

El director de Torrent Històrica, Santiago Álvarez, ha subratllat la importància que té el festival “perquè serveix per a posar la cultura a l’abast del públic de Torrent i dels municipis pròxims, que a més ha respost molt bé malgrat la pluja”. I ha destacat “la satisfacció dels lectors per poder veure de prop els autors que admiren. Acostar-se a ells, conèixer-los en persona i no solament per les pàgines dels seus llibres, fins i tot poder xarrar amb ells en el moment de la signatura de llibres és, sens dubte, una experiència molt especial. A més, estem especialment contents per la gran presència de dones en el festival, tant d’autores com de les figures històriques femenines sobre les quals han escrit i de les quals n’han parlat”.

Torrent Històrica tanca amb èxit la tercera edició i lliura el premi Cònsol Honorari a Rodrigo Cortés

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.