Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent fa un pas més cap als objectius de Ciutat 30
Torrent fa un pas més cap als objectius de Ciutat 30
,

Torrent fa un pas més cap als objectius de Ciutat 30

novembre 3, 2021

El consistori instal·la quatre nous radars i amplia els aparcaments per a patinets

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Àrea de Mobilitat, continua desenvolupant el seu programa d’activitats i accions destinades a promoure entre la ciutadania pràctiques de mobilitat sostenible, a més d’implementar novetats en els serveis i infraestructures de la xarxa viària urbana, de manera que s’ajusten als criteris i objectius que marca la declaració de Ciutat 30.

“Més que sancionar, es pretén fer pedagogia i sensibilitzar el ciutadà de la importància de mantenir una velocitat que no supere els 30 km/h a la nostra ciutat, ja que aquestes conductes revertiran en la bona convivència i ens permeten continuar avançant en els objectius de mobilitat sostenible a Torrent i ser exemple de Ciutat 30”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Raúl Claramonte.
En aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat la instal·lació de quatre nous radars situats al carrer d’Albaida, en el Vedat, en el polígon industrial del Mas del Jutge i en l’entrada nord de Torrent des de la carretera de Picanya, que vigilaran el compliment dels límits de velocitat en zones urbanes. Aquests quatre nous radars se sumen als tres que ja hi havia a Torrent perquè els veïns s’autoregulen en la velocitat dels desplaçaments diaris per la localitat.
Aquestes iniciatives se sumen a altres que recentment es van abordar amb la finalitat de fer de Torrent una ciutat més accessible i respectuosa amb mesures que fomenten el transport alternatiu, com l’ampliació del carril bici, l’ús de bicicletes i patinets o el suport al transport públic. En aquesta ocasió està previst instal·lar vuit nous aparcaments per a patinets –quatre ja estan instal·lats– repartits per diferents punts de la ciutat. Les ubicacions d’aquests aparcaments són: entrada a la biblioteca Metro-Avinguda; al costat de les portes de la Ciutat de l’Esport; en els voltants dels camps de futbol, Sant Gregori A i B; a l’entrada del poliesportiu la Cotxera; al costat de la Casa de la Cultura; en el Pavelló del Vedat; i en el poliesportiu Anabel Medina.
Es tracta per tant de fer pedagogia entre els ciutadans i particularment entre els conductors perquè siguen conscients que reduir la velocitat en les vies urbanes no hauria de ser solament una mesura de seguretat, ja que es podria reduir la sinistralitat als carrers de la ciutat, sinó que aquestes mesures de limitació de la velocitat se sumen a les accions orientades a la conservació mediambiental, de manera que les emissions contaminants es reduïsquen. Menys contaminació acústica i millora de la qualitat de l’aire seran per tant els beneficis directes derivats d’aquesta reducció de la velocitat en les vies urbanes.

 

Torrent fa un pas més cap als objectius de Ciutat 30

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.