Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent lliura el Premi d’Interpretació Musical Vicente Galbis
Torrent lliura el Premi d’Interpretació Musical Vicente Galbis
, ,

Torrent lliura el Premi d’Interpretació Musical Vicente Galbis

desembre 1, 2021

El Conservatori de Música Professional de Torrent celebra aquesta gala en memòria de l’il·lustre professor i músic torrentí per a reconéixer les mencions professionals de música

El Conservatori Professional de Música de Torrent va acollir divendres, 26 de novembre, la XX i la XXI edicions dels Premis Vicent Galbis; uns guardons del conservatori que es concedeixen anualment i que se celebren en honor del professor i fundador del centre per a premiar alumnes de tots els instruments i de cant que hagen obtingut en la fase de centre el Premi Professional de Música. Enguany s’han celebrat conjuntament dues edicions dels Premis Galbis, ja que l’anterior edició s’havia ajornat.

Així, en la XX edició del Premi d’Interpretació Musical Vicent Galbis es va atorgar el primer premi a Miguel Barberá López, percussió; segon premi a Belén Clari Clari, violí; i tercer premi a Antonio Cruzado García, clarinet. A més dels tres primers, es van lliurar també els Premis i Mencions Professionals de Música del curs 2019-2020.

A continuació es lliuraren els premis de la vint-i-una edició d’aquest certamen musical, amb el reconeixement als jóvens que es van distingir per la seua habilitat en la interpretació: primer premi, Yoel Miñana Tornero, violoncel; segon premi, Angelina Martínez Tamaya, clarinet; i tercer premi, Vicent Ribera Pérez, trombó. Els Premis i Mencions Professionals de Música del curs 2020-2021 es van lliurar també en aquest mateix acte.

 

Torrent lliura el Premi d’Interpretació Musical Vicente Galbis

 

La cerimònia de lliurament va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Ros i la regidora d’Educació, Patricia Sáez, així com d’altres personalitats de la societat civil torrentina vinculades al món de la música i la cultura.

En la seua al·locució dirigida especialment als jóvens músics premiats, l’alcalde va posar l’accent en la labor que aquests centres d’ensenyament duen a terme amb l’alumnat, i va destacar “la rellevància dins de l’àmbit musical de premis com aquest que estimulen el talent de joves músics per a arribar a ser uns grans professionals en les seues carreres musicals”. Per part seua, la directora del centre, Fani Blanch, va voler correspondre a la presència dels membres de la corporació municipal agraint la col·laboració que des de l’Ajuntament han facilitat sempre per a poder organitzar aquests actes.

La jornada de reconeixements es va tancar amb les interpretacions musicals que van oferir els dos guanyadors del primer premi: Miguel Barberá, qui va transcriure amb el seu vibràfon el Impromptu Op.90 núm. 3, de Schubert; i Yoel Miñana, que va triar la Rapsòdia Hongaresa, de Sr. Popper, per a oferir un concert de violoncel, acompanyat de la pianista, Pilar Navarro.

 

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.