Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent estudia la qualitat del seu aire

desembre 28, 2018

La investigació, finançada amb fons europeus, ofereix informació útil per al disseny de futures

L’Ajuntament de Torrent ha realitzat un estudi per a mesurar la qualitat de l’aire del municipi. El treball, dut a terme per la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), forma part de la EDUSI i està finançat al 50% amb fons del Programa Operatiu Plurirregional POPE-FEDER. Es tracta d’un estudi previ, amb una inversió d’al voltant de 16.000 €, que permetrà detectar els punts estratègics en els quals situar sensors que proporcionen informació útil i rellevant per al disseny de futures estratègies.

“Conéixer en profunditat la qualitat de l’aire que respirem a Torrent -ha assenyalat el regidor de Modernització, Andrés Campos- ens permetrà, d’una banda, establir un punt de partida per a futures estratègies i actuacions, com el desenvolupament de les Rutes Saludables, que permeten als ciutadans triar les millors rutes per a moure’s per la ciutat”.

El treball proporciona informació sobre un entorn urbà habitat extens, complex i variat, i que cobreix una gran varietat d’entorns de naturalesa diferent -per trànsit o densitat urbana-, a més de reportar nivells d’una diversitat de compostos orgànics la presència dels quals en l’ambient atmosfèric constitueix una anomalia. L’anàlisi de les mesures disponibles compleix amb les exigències legals però resulten insuficients per a un diagnòstic específic per a un municipi com Torrent, amb una forta pressió demogràfica.

L’estudi ha parat atenció a l’avaluació de de les emissions a la ciutat causants en la seua major part dels nivells existents de concentració de les espècies contaminants. En un espai urbà, amb poca indústria pròxima, les emissions del transport rodat representen el focus quasi exclusiu d’emissions a l’atmosfera, mentre que els focus industrials -situats en el Mas del Jutge- no són especialment rellevants si es comparen amb els gasos procedents del trànsit.

El municipi de Torrent disposa de mesures sistemàtiques de qualitat de l’aire des de 2014 proporcionats per una de les estacions mòbils de Conselleria, encara que amb una cobertura molt limitada de dades.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.