Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent estudia amb la Conselleria fórmules de col·laboració per a facilitar l’accés a l’habitatge

setembre 12, 2019

També s’ha tractat el Pla Integral de Gestió de Sòl i el bon acolliment dels habitatges del carrer Maestro Sosa

Amb la finalitat de donar solució a la necessitat d’habitatge, l’Ajuntament de Torrent s’ha reunit amb la Conselleria d’Habitatge per a establir línies d’actuació que permeten donar resposta a aquest propòsit. En aquest sentit, les dues administracions han acordat col·laborar per a atendre les emergències socials que sorgisquen i, al mateix temps, oferir facilitats als col·lectius més vulnerables, com els joves.

Han participat en la reunió, per part del consistori torrentino, el regidor d’Habitatge, Francisco José Arnau; el regidor d’Atenció a les Persones, José Antonio Castillejo; i Agustí Damiá, de l’empresa municipal Nous Espais. Per part de Conselleria han assistit el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez; qui ha estat acompanyat pel director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar; la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárrega; i la directora general d’Emergència Habitacional, Lorena Sanz.

“Aquesta trobada ha servit per a posar de manifest la bona sintonia existent entre les dues administracions i, al mateix temps, fixar les bases de la posada en marxa de futurs projectes per a atendre, entre altres, les emergències socials, l’accés dels joves a l’habitatge o l’accessibilitat”, ha assenyalat el regidor d’Habitatge.

Així mateix, en la reunió s’ha valorat el bon acolliment de les mesures que el Consell va adoptar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, per a posar a la disposició dels ciutadans 10 habitatges que EVha tenia buides al carrer Maestro Sosa, que inicialment s’oferien en venda, però que portaven anys tancades. La Generalitat va adoptar una sèrie de mesures per a motivar la seua ocupació, com una baixada de preu de venda. El següent pas va ser el canvi d’aquests pisos de venda a lloguer amb l’objectiu d’ajudar aquelles persones amb majors dificultats per a accedir a un habitatge en condicions normals del mercat.

En l’actualitat, huit dels 10 domicilis ja estan llogats en règim de lloguer assequible i, per a les dues restants, ja hi ha diverses sol·licituds presentades que estan en fase d’estudi.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut el Pla Integral de Gestió de Sòl que la Conselleria està desenvolupant. Precisament, la parcel·la que EVha disposa a Torrent és una de les sis incloses en el concurs per a la constitució d’un dret de superfície per a la promoció, construcció i gestió de residències protegides a favor de cooperatives d’habitatges en règim de cessió d’ús. Concretament, aquesta parcel·la ha sigut adjudicada provisionalment.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.