Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent es manifesta contra la violència de gènere
Torrent es manifesta contra la violència de gènere
,

Torrent es manifesta contra la violència de gènere

novembre 25, 2019

Centres educatius i associacions locals participen en un acte institucional de repulsa per la violència a les dones

La ciutat de Torrent continua immersa en el programa d’activitats mensual entorn del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones que l’Ajuntament de Torrent, a través de Casa de la Dona, ha desenvolupat per a sensibilitzar a la ciutadania contra la violència masclista durant aquest mes i que hui, 25 de novembre, ha aconseguit el seu punt fort al pati Rosa amb motiu d’aquesta data tan assenyalada a través d’un acte institucional de repulsa a la violència masclista i reconeixement de totes les dones i menors assassinades.

Torrent es manifesta contra la violència de gènere
L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marina Olivares, components de la corporació municipal, associacions torrentines i l’alumnat de diferents centres educatius de la ciutat han participat en un acte institucional, que ha començat amb la lectura d’un manifest de repulsa contra la violència de gènere per part de la regidora d’Igualtat en el qual ha posat l’accent en “la necessitat de treballar l’entorn atacant tots els tipus de violència per a propiciar així el canvi i erradicar la xacra social que suposa la violència masclista”, apel·lant a tots els torrentins i torrentines, perquè “és una lluita que concerneix a tota la societat”.


L’alumnat, així com les diferents associacions col·laboradores, han participat llegint i mostrant a través de pancartes els noms de les 51 dones assassinades durant enguany, xifra que hui mateix ha ascendit a 52. Els xiquets i xiquetes del cor Les Terretes han cantat una cançó reivindicativa composta per a l’ocasió. A continuació, representants de cada col·legi han pronunciat unes paraules i, finalment, l’alcalde Jesús Ros ha tancat l’acte destacant la importància de l’educació a l’hora d’aconseguir una igualtat real entre dones i homes, “perquè és necessari educar per a conscienciar i sensibilitzar als xiquets i xiquetes de hui en la importància de valors de respecte, igualtat i no violència perquè les atrocitats que hui denunciem no existisquen en les generacions futures”.


A més, aquesta vesprada es realitzarà una marxa ciutadana contra la violència de gènere, organitzada també per la Casa de la Dona, i dirigida a un públic de totes les edats i associacions perquè participen en aquesta gran marxa que partirà des de la plaça Bisbe Benlloch fins a la plaça Unió Musical, on es llegirà un manifest i es cantaran cançons de repulsa a la violència contra les dones.


Art contra la violència de gènere
Divendres passat, en aquest context i com a avantsala al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, les participants de diversos tallers de Casa de la Dona van preparar diferents activitats reivindicatives: es va inaugurar l’exposició fotogràfica “Dones de Torrent – Contra la violència segueixes la teua mateixa” del grup del taller d’iniciació a la fotografia de la Casa de la Dona, alhora que s’instal·lava l’obra “Ales de Papallona” en macramé del grup del taller d’iniciació al teler i al macramé en el vestíbul de Casa de la Dona. Finalment, es va col·locar el monument “La finestra al món” del grup del taller de dibuix i pintura. Per a celebrar la finalització i la inauguració d’aquests treballs totes les dones van celebrar un berenar col·lectiu. A més, l’Edifici Metro, en tractar-se d’una de les construccions públiques més visibles i rellevants de la ciutat, es va il·luminar de color violeta per a manifestar la problemàtica en la qual se centren tots aquests actes.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.