Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent elabora una guia didàctica per a treballar la violència a les escoles
Torrent elabora una guia didàctica per a treballar la violència a les escoles
, ,

Torrent elabora una guia didàctica per a treballar la violència a les escoles

novembre 30, 2021

Les activitats de la Setmana contra la Violència de Gènere s’inicien avui amb el cicle de conferències ‘Diàlegs per la igualtat’ i un taller d’autodefensa feminista, divendres 19 de novembre

L’Ajuntament de Torrent ha elaborat des d’avui i fins al pròxim dia 25 de novembre un programa d’activitats dirigides a la ciutadania que té com a objectiu donar visibilitat a les iniciatives que promouen la igualtat i persegueixen l’erradicació de la violència de gènere. La setmana de l’eliminació de la violència contra les dones comença aquest cap de setmana i s’estendrà durant tota la setmana següent, amb activitats, xarrades i tallers organitzats per la Casa de la Dona.

“Com tots els anys, la programació inclou activitats especials per als més jóvens, amb l’objectiu de plantejar reflexions sobre la igualtat i prevenir les conductes masclistes que naixen a edats primerenques”, explica la regidora d’Igualtat, Marina Olivares.

Per això, el Departament d’Igualtat ha iniciat una sèrie d’accions formatives en els centres educatius de la ciutat dirigides al personal docent i a l’alumnat de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n de secundària. El passat 25 d’octubre les coordinadores i coordinadors dels centres escolars públics i concertats van rebre del personal tècnic especialistes en menors de la Casa de la Dona una sessió formativa en la qual se’ls oferia un material didàctic complementari per a treballar a les aules continguts relacionats amb la violència de gènere i els micromasclismes. Introduir conceptes teòrics com ara sexisme, heteropatriarcat o binomi sexe/gènere en els debats escolars permetrà a tutors i alumnes plantejar reflexions i proposar idees per a identificar conductes poc igualitàries.

En aquest sentit, l’oferta formativa i els recursos educatius que l’Ajuntament facilitarà als centres educatius són complementaris a les activitats que cada col·legi haja preparat per al treball d’aquests continguts, i s’entendran com una labor de suport que s’estendrà durant el curs acadèmic i que inclou multitud de propostes.

La primera d’aquestes activitats coeducatives serà la presentació a les aules d’uns còmics, elaborats pel Departament d’Igualtat de l’Ajuntament, que es repartiran entre l’alumnat de Torrent. Les històries i els personatges se situen en un espai conegut, carrers, edificis i paisatges emblemàtics i identificatius de Torrent, on succeeixen aquestes històries de violència i on el relat dels micromasclismes s’adapta a l’edat dels lectors. Cadascun d’aquests còmics anirà acompanyat d’una guia didàctica, material educatiu i unes propostes de treball que facilitaran el tractament d’aquests continguts en els centres escolars.

Autodefensa feminista

Emmarcada en el cicle de conferències agrupades amb el títol de ‘Diàlegs per la igualtat’, aquest divendres, 19 de novembre, a les 18.00 h, en el Centre d’Informació Juvenil –edifici Metro Avinguda– es presenta la conferència ‘Autodefensa: si no és feminista, no serà’, en la qual es parlarà sobre la importància d’incloure una perspectiva feminista en els cursos d’autodefensa.

En finalitzar aquesta breu xarrada, hi haurà un taller d’autodefensa personal feminista, a les 18.30 h, en el qual, més enllà de les tècniques d’autodefensa en què es practiquen exercicis físics, s’entrenaran algunes estratègies psicològiques per a adquirir confiança i seguretat davant situacions d’amenaça.

Desdémona

El dilluns 22 continua la programació d’aquesta setmana dedicada a la prevenció i sensibilització ciutadana contra la violència amb una obra de teatre titulada Desdémona, adaptació de l ‘Otelo de Shakespeare.

En aquesta versió que es presenta a la Casa de la Dona, la protagonista femenina d’Otelo sorgeix del text original i guia els espectadors cap a una reflexió sobre la gelosia en les relacions de parella i sobre el paper de la dona en la societat actual, per a revelar així, pas a pas, les vertaderes causes de la seua mort. L’originalitat d’aquesta història radica en el fet que se’ns presenta un punt de vista diferent al del text original: el de l’esposa d’Otelo, Desdèmona, que ha sigut víctima de la gelosia del marit i, com succeeix amb massa freqüència en l’actualitat, acaba assassinada a les mans de la seua parella. “Desdémona és una obra necessària perquè, encara que han transcorregut més de 400 anys, la tragèdia que viuen otelos i desdèmones està encara vigent en l’actualitat”. La funció començarà a les 18.30 h, a la Casa de la Dona, carrer del Músic Mariano Puig Yago, 8.

Torrent elabora una guia didàctica per a treballar la violència a les escoles

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.