Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent dedica la seua nova “Plaça de la pau” a les víctimes del terrorisme
Torrent dedica la seua nova “Plaça de la pau” a les víctimes del terrorisme
, ,

Torrent dedica la seua nova “Plaça de la pau” a les víctimes del terrorisme

desembre 5, 2018

La dedicació tindrà lloc en el transcurs de l’acte commemoratiu del 40 aniversari de la Constitució Espanyola

L’encreuament situat en l’encreuament del carrer Pare Méndez i l’avinguda Reina Sofia, en el qual se situa la nova rotonda, rebrà aquest dijous el nom de ‘Plaza de la pau’, en record i homenatge a les víctimes del terrorisme. La dedicació tindrà lloc el dia 6 en el transcurs de l’acte amb motiu del Dia de la Constitució, que enguany adquireix un caràcter especial pel 40 aniversari de la Carta Magna. “Es tracta -en paraules de l’alcalde Jesús Ros- d’un acte de reivindicació però també de reafirmació dels valors constitucionals que ens vam donar fa 40 anys i que ens han portat a ser el que som hui”. La decisió de canviar de nom este enclavament com a Plaça de la pau va ser aprovada per unanimitat pel ple de l’Ajuntament de Torrent.

Els actes començaran a les 11.30 hores en l’encreuament de Pare Méndez amb Reina Sofia, amb la interpretació de diverses peces musicals per part de la banda del Conservatori Professional de Música, sota la direcció de Francisco Amaya. Després es llegiran alguns articles de la Constitució per part de dos representants de l’alumnat de Torrent. L’acte, que estarà conduït pel periodista Alfred Costa, continuarà amb el descobriment d’un monòlit en homenatge a les víctimes del terrorisme. Després d’este fet intervindran el delegat a València de l’Associació de Víctimes del Terrorisme, Miguel Ángel Alambiaga Gómez, i l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO Andrés Perelló, així com de l’alcalde Jesús Ros, per a finalitzar amb la interpretació dels himnes de Torrent, de València i d’Espanya.

El projecte de de Millora de l’encreuament del carrer Pare Méndez i l’Avinguda Reina Sofia forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), i està cofinançat al 50% amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER). La rotonda que va sorgir del mateix s’ha enjardinat i cobert amb gespa i en el seu interior compta amb una olivera centenària que dota de simbolisme al lloc.

Torrent dedica la seua nova “Plaça de la pau” a les víctimes del terrorisme

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.