Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent crearà el gaiato de Sant Blai de 40 metres, el més gran de la història

gener 30, 2020
En la fira de Sant Blai es realitzaran diferents degustacions de rossejat i xocolate torrentí

A pocs dies per a celebrar una de les festes més significatives de Torrent, la ciutat es prepara per a acollir un programa replet d’activitats. El carrer Ramón y Cajal serà l’escenari, com cada any, la popular fira, on no faltaran els llocs de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i, com no podia faltar: els gaiatos i sanblaiets. La gran novetat d’enguany arriba de la mà de l’associació ADISTO, que celebra la seua 20 aniversari. Per això, s’exposarà un gaiato gegant, amb 40 metres aproximadament, situat en l’avinguda Al Vedat, des de la plaça Bisbe Benlloch.

El públic podrà degustar una porció del deliciós gaiato a canvi d’una donació solidària de 2 €, que anirà íntegrament a benefici dels xiquets i xiquetes de l’escola infantil de Casa Caridad a Torrent. Els xics i xiques de ADISTO compten amb la col·laboració desinteressada dels forns torrentins com són: La Espiga de Oro, Forn Cunyat, Pastelería Martín, Pastelería Martín, Gustarea, Forn Germans Vilanova, Anaya Panaderías, La Tahona, Horno La Torre, Horno Gascón, Horno y Cafetería La Foieta, Horno Ópera, Delicias Torrent, Horno La Estación, Forn Ortí i Cañas, Forn Rosa, Montoro, Forn Les Delícies, Tot per a tots, Maria y Hermanos Ramírez.

Igualment, l’Ajuntament de Torrent organitzarà una degustació gastronòmica típica de Sant Blai. A partir de les 11 h enfront de la porta de la casa consistorial, es podrà provar el plat estrela torrentí, el rossejat. Manolo Royo i Rigo Mora, responsables de l’organització de la recent jornada culinària de la falla de la Plaça, seran els cuiners. Els plats de degustació seran repartits entre el públic per l’Associació Contra el Càncer de Torrent (ACCT). A més, a les 18 h, es lliurarà xocolate torrentino entre totes les persones que s’acosten a l’estand de l’ajuntament.

Com marca la tradició, en la fira, que estarà oberta al llarg de tot el dia, hi haurà casetes on es vendrà el popular oli beneït, perquè el sant protegisca les goles dels torrentins i torrentines.

Clavaris i clavariesas de Sant Blai

El dia de Sant Blai al matí, els clavaris i clavariesas recorreran els carrers de Torrent en cercavila fins a arribar a Sant Lluís Beltrán, on tindrà lloc la missa. A la vesprada, la festivitat continua amb el Vers de Sant Blai i el cant dels Gojos, a les 17.30 h. A continuació, els xiquets i xiquetes participaran en la processó, amb eixida des de l’Ermita i acompanyats de tabal i dolçaina.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.