Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent, ciutat justa i responsable

desembre 1, 2016
L’Ajuntament farà una memòria de sostenibilitat pionera per a tractar aspectes de responsabilitat social cooperativa (RSC) i el seu compromís amb tots els grups d’interés de la ciutat
 
El projecte es certificarà i convertirà Torrent en l’única ciutat amb un pla de RSC 
La ciutat de Torrent, continuant el seu compromís en matèria de responsabilitat social corporativa, farà una memòria de sostenibilitat. La iniciativa avaluarà les exigències socials i polítiques de RSC de l’entorn en el qual treballa l’Ajuntament, així com la situació econòmica, social i mediambiental, identificant-ne l’estat actual i la definició de les iniciatives futures.
L’estudi es durà a terme analitzant l’impacte econòmic ambiental i social d’una manera transparent, component fonamental en esta iniciativa, a través de la interacció amb la part interessada. S’analitzarà l’impacte de les relacions econòmiques amb la ciutadania i els proveïdors, el comerç just, la preservació de l’entorn dels comerços, les emissions CO2 i fins i tot la creació d’una guia d’igualtat amb llenguatge no sexista.
En la roda de premsa celebrada este matí, l’alcalde Jesús Ros ha anunciat que l’Ajuntament treballa el tema de la responsabilitat social que “és clau en el futur desenvolupament de l’àmbit empresarial però també ha de ser-ho en ajuntaments”, recordant que “la setmana passada la nostra ciutat fou capdavantera de la responsabilitat social en acollir el congrés OKKO”, que va tindre un gran èxit d’assistència i va reunir un gran nombre d’empreses nacionals i internacionals.
La memòria es redactarà durant els mesos vinents, segons l’anàlisi de dades recopilades en fases anteriors. En acabant es donaran els passos perquè puga ser certificada, cosa que convertirà Torrent en una ciutat pionera en la matèria. El regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, ha declarat que “volem aconseguir una ciutat justa i responsable, més amable amb l’entorn i els ciutadans i ciutadanes, amb una efectivitat i competitivitat majors. Amb esta memòria demostrem que treballem dia a dia en una política de fets, no solament de paraules, i continuem el nostre compromís amb tots els agents socials que participen en la vida de la nostra ciutat”.
La memòria s’elaborarà comptant amb la complicitat de tots els departaments de l’Ajuntament i s’hi inclouran tots els indicadors de la Unió Europea perquè Torrent es convertisca en una ciutat pionera en sostenibilitat que satisfaça les necessitats del present i que garantisca la capacitat de les generacions futures. Andrés Campos ha assenyalat que “necessitem comptar amb la participació dels ciutadans i ciutadanes, perquè és important per a nosaltres conéixer les seues opinions. Per això, una vegada estiga elaborat el document, es farà públic perquè la ciutadania s’implique en la definició d’una estratègia per a identificar, controlar i millorar l’impacte econòmic, social i ambiental de la nostra ciutat”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.