Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent, centre geogràfic de la Comunitat Valenciana
Torrent, centre geogràfic de la Comunitat Valenciana
, ,

Torrent, centre geogràfic de la Comunitat Valenciana

maig 16, 2018

Un estudi cartogràfic ha determinat que la ciutat es troba en l’epicentre de la Comunitat, afavorint l’atracció turística i potenciant l’economia local

Després de realitzar un estudi cartogràfic de les comunitats autònomes del territori espanyol, s’ha determinat que la ciutat de Torrent és el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana. L’alcalde Jesús Ros ha anunciat aquesta positiva notícia en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació, ja que es tracta d’una singularitat que “és pròpia i exclusiva del nostre municipi” i que ens ofereix un gran potencial, “tant en l’àmbit empresarial com a turístic, atorgant un reforçament de la imatge de marca per a la ciutat”, ha destacat l’alcalde.

Torrent, centre geogràfic de la Comunitat Valenciana
L’estudi, realitzat per l’Enginyer de Camins, Gonzalo Gómez Mataix, mostra a Torrent com l’epicentre amb una coordenada X UTM de 710.405 i una coordenada Y UTM 4.363.709. La publicació ha sigut presentada a l’Institut de Cartografia i, efectivament, s’ha confirmat que l’epicentre de la Comunitat es troba situat dins del terme de Torrent, més exactament en la zona situada pel Mas dels Xils; un espai residencial i campestre pertanyent a la capital de l’Horta Sud. Per açò, pròximament es va a realitzar un estudi per a determinar el punt exacte, i comprovar si es tracta d’una zona pública o privada, per a així, poder crear un espai únic en aquest emplaçament, on fins i tot puga construir-se un monument commemoratiu que funcione com a atractiu turístic i reforce aquest tipus d’oferta.

D’aquesta manera, Torrent “es convertirà en una fita, actuant com a focus d’atracció turística, sota l’empara de la potent imatge de marca que aquesta condició geogràfica atorga al municipi”, a través de, per exemple, la creació de diferents campanyes publicitàries que contribuïsquen a crear una bona repercussió en la ciutat, i aquest benefici recaurà directament en els torrentins i torrentines.


Però també es contribuirà en les activitats econòmiques: comerç i indústria, ja que s’obri un gran ventall de “excel·lents condicions per al desenvolupament d’iniciatives públiques encaminades a potenciar l’economia local”, ha explicat Ros. Açò seria positiu, no solament per al comerç local, sinó per a la implantació d’un parc empresarial o tecnològic en aquest enclavament, ja que l’àrea està pròxima al casc urbà de Torrent o a la ciutat de València, la qual cosa fa molt atractiva aquesta localització.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.