Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent celebra la quarta edició de la Setmana de la Llengua
Torrent celebra la quarta edició de la Setmana de la Llengua
, ,

Torrent celebra la quarta edició de la Setmana de la Llengua

abril 4, 2019

La programació combina música, art, literatura i cinema en valencià

Els vídeos “Valencià per a tot” que es publicaran en les xarxes socials seran una novetat d’enguany

La ciutat de Torrent es prepara per a celebrar la quarta edició de la Setmana de la Llengua, que organitza l’Ajuntament de Torrent a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, amb una programació que combina música, art, literatura i cinema i que es va presentar ahir en roda de premsa.

Les activitats comencen el pròxim dilluns, dia 8, amb la lectura pública de A nou pedres de tu, de Marcos Morales, obra guanyadora de l’última edició dels XVI Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent. Com és habitual, autoritats, membres d’associacions, escolars i tota la gent que s’hi apunte lligen en veu alta fragments del llibre triat cada any. “L’objectiu és promoure la lectura en valencià de llibres actuals en esta iniciativa”, ha assenyalat la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez. L’activitat tindrà lloc a la plaça de les Corts Valencianes i començarà a les 17.00 hores. A més a més, les persones que lligen rebran el llibre com a obsequi.

El dimarts dia 9 és el torn de la música combinada amb la poesia. El vestíbul de l’EMAT, a l’avinguda al Vedat, serà l’escenari per a l’espectacle Poesia a ritme de blues amb la presentació de l’últim treball del cantautor d’Artur Àlvarez: 10 poetes contemporanis valencians,  i en el qual hi participaran alguns dels poetes als quals ha posat música, així vindran a acompanyar-lo Manel Alonso, Maria Carme Arnau, Berna Blanch, Francesc Mompó i Vicent Penya. La sessió començarà a les 19.30 hores.

El tercer dia, dimecres dia 10, de matí, els més menuts guanyen protagonisme. Es presenta Otxami, el rabosot babau, un conte adreçat al públic infantil, a les 11 hores en la sala d’actes de la Casa de Cultura. Esta història és un projecte inclusiu fet per l’alumnat del CEE Torrepinos en col·laboració amb alumnes de batxiller del Monte-Sión.

A la vesprada hi haurà cinema en valencià per a adults i es projectarà la pel·lícula valenciana M’esperaràs? Després tindrà lloc un col·loqui amb la participació de Carles Alberola, director i actor, Cristina García, actriu; i Toni Benavent, productor. Serà a les 19 hores, també en la sala d’actes de la Casa de Cultura.

El dijous dia 11 d’abril, arriba l’hora dels jocs populars adaptats, amb la participació, des de les 10.30 hores a la plaça de la Unió Musical, de les escoles d’educació especial. A la vesprada tindrà lloc la presentació de les obres guanyadores de l’última edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. Així, es presentaran A nou pedres de tu, de Marcos Morales, guanyador del premi de narrativa juvenil; El senyor de la guerra, d’Ivan Carbonell, finalista; i Instantànies, de Consol Martínez, guanyadora del premi de poesia. En este cas, també es regalaran llibres als assistents. La presentació serà a les 20 hores en la sala d’actes de la Casa de la Cultura.

La quarta edició de la Setmana de la Llengua, conclourà el dia 12, divendres, amb una visita guiada per als participants en el Voluntariat pel Valencià a l’exposició de Genaro Palau en l’EMAT. A la vesprada, i com a cloenda, en la sala d’actes de la Casa de la Cultura, es presentarà la revista La Trobada a Torrent, editada per a arreplegar els testimonis de tota la gent que participà l’any passat en la Trobada d’Escoles en Valencià que es féu a Torrent.

Torrent celebra la quarta edició de la Setmana de la Llengua

També es projectaran els vídeos de la campanya “Valencià per a tot”, de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, una novetat d’enguany en què participa gent de Torrent de tots els àmbits, així amb un format distint, es vol promoure l’ús del valencià a través de la publicació d’estos vídeos en les xarxes socials. Seran vídeos curtets i en cada un eixirà una persona diferent per a donar el seu testimoni de l’ús del valencià en el seu àmbit personals o professional amb la idea bàsica que en valencià es pot fer tot.

Finalment Cucurucú Teatre posarà fi a la vesprada amb un tast de teatre amb l’obra Maleïda poma. Conclourà una setmana intensa que l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià programa cada any amb l’objectiu de promoure l’ús del valencià a la ciutat, en tots els àmbits.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.