Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , ,

Torrent celebra el Diumenge de Rams

abril 11, 2019

La programació de la Setmana de la Llengua i la Setmana de les Persones Majors posen el punt final amb varietat d’activitats

El so de les cornetes i tambors ompliran els carrers de Torrent en el Diumenge de Rams; una celebració on participen les germadats de Torrent i la Reina de la Trobada, Maria Silla Mora. El matí donarà inici amb la concentració de totes les germadats i la benedicció de les palmes, a les 9 h en la parròquia de l’Asunció. A continuació se celebraran les processons, amb dos itineraris diferents, fins a arribar a la parròquia del Bon Consell.

Les activitats de Setmana Santa d’aquesta finalitat de setmana es completen amb dos concerts de música sacra. D’una banda, l’orquestra i cor de la Unió Musical, que tindrà lloc el dissabte a les 20.15 h en la parròquia de Monte Sión. D’altra banda, el diumenge a les 21.30 h la parròquia de l’Asunción acollirà el concert de música Laudate Dominum. El recital de poesia i música ‘Contemplant la Creu’ de la germandat del Santíssim Crist de la Bona Mort del dia 13 a les 20 hores en la parròquia de l’Asunció, completa els actes de Setmana Santa.

Setmana de les Persones Majors

La XXXIV Setmana de les Persones Majors arriba a la seua fi aquest cap de setmana; una programació que ha inclòs activitats poètiques, musicals o teatrals. En aquest cas, el divendres a les 20 h tindrà lloc una jornada de convivència als peus de la Torre. I per a posar el punt final, el dissabte a partir de les 10 h es realitzarà una processó en honor a la Verge de l’Olivar. Des de la parròquia de l’Asunció, els participants es dirigiran a cap al centre del mateix nom, on es realitzarà una missa de campanya.

Setmana de la Llengua

La quarta edició de la Setmana de la Llengua conclourà amb la presentació de la revista La Trobada a Torrent, editada per a recollir els testimonis i experiències de tota la gent que va participar l’any passat en la Trobada d’Escoles en Valencià, que va acollir la ciutat de Torrent. A més, durant l’acte es projectaran els vídeos de la campanya “Valencià per a tot”, de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Es tracta d’una iniciativa en la qual participa gent del municipi de tots els àmbits. D’aquesta manera es promou l’ús del valencià a través de la publicació d’aquests vídeos en les xarxes socials. Com a colofó final, Cucurucú Teatre posarà a escena l’obra Maleïda poma.

Activitats solidàries

La solidaritat estarà present aquest cap de setmana amb l’acapte que organitza l’Associació Contra el Càncer de Torrent. El dissabte des de les 9.30 h s’instal·laran punts perquè els torrentins i torrentines col·laboren en la lluita contra aquesta malaltia.

D’altra banda, la vesprada del diumenge estarà plena de música i ball amb la Gal·la Fidam IX; un esdeveniment que ja és una tradició per a l’escola de ball Maisha, que cada any celebra aquesta gala a favor de l’associació d’ADISTO. El diumenge a les 18 h en l’Auditori.

Premis Ciutadà 2019

El dissabte al matí, un torrentí i una associació nacional recolliran els Premis Ciutadà 2019; una iniciativa que com cada any organitza la Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC). En aquesta edició, el premi local és per a Francisco Javier Planells Alós; i el premi nacional recau en l’Associació Amics del Carrer. Els guardons s’entregaran el dissabte a les 11 h en el saló Parroquial.

Un Sentiment Etern Tour

Torrent serà aquest cap de setmana la primera parada de “Un Sentiment Etern Tour”, una exposició itinerant amb motiu de la commemoració del centenari del València Cf. Des del dissabte a les 12 hores fins a les 24 h; i el diumenge de 11h a 19 h en el recinte situat en l’Avinguda Juan Carles I de Torrent. L’esdeveniment comptarà amb la presència del president Anil Murthy, així com de diverses llegendes del València CF, a més d’estands informatius de Monte-Sión CF i el Torrent Cf.

Dia Internacional de la Informació Juvenil

El CIJ celebra el Dia Internacional de la Informació Juvenil amb un programa carregat d’activitats. D’una banda, a partir de les 17 h, la música serà la protagonista de la vesprada amb Xplicit Monkeys i Raúl Ogalla. A les 18.30 h serà el torn per a l’actuació del mag Asdro, i les 19.30, Jera. Tot això es completarà amb tallers de, Màscares Wintercroft, Artesania amb cuir, Tatuatges amb la tècnica d’aerosol, il·lustració i SUMI-E, atraccions mecàniques: taula de surf i barredera, i molt més.

Festa flamenca

De la mà de l’Associació Andalusa es realitzarà un vi d’honor de benvinguda a Miguel de Tena, després del qual es durà a terme una tertúlia flamenca i una actuació. La meravellosa vesprada acabarà amb un sopar. El dissabte a partir de les 19 h en el saló Caixa Rural.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.