Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent celebra el Dia Internacional del Llibre amb una intensa jornada cultural
Torrent celebra el Dia Internacional del Llibre amb una intensa jornada cultural
,

Torrent celebra el Dia Internacional del Llibre amb una intensa jornada cultural

abril 26, 2021

Homenatge a Francisco Brines, premis del 16é Concurs de Fotografia TorrentJove, tertúlia virtual organitzada per Torrent De Paraules i els vídeos publicats en xarxes socials per l’Ajuntament per a commemorar el dia de les lletres

L’Ajuntament de Torrent ha celebrat aquesta setmana de les lletres amb diverses activitats culturals, totes centrades en la divulgació de continguts literaris i el foment de la lectura i del valencià i la creació audiovisual.

Dijous passat es va compartir en les xarxes socials de l’Ajuntament un vídeo presentat per Cucurucú Teatre, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, en el qual s’homenatjava la figura del poeta valencià Francisco Brines, distingit amb el premi Cervantes 2020. El vídeo va ser realitzat per l’associació de teatre torrentina en col·laboració amb la doctora Pilar Roig, professora del Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València.

També dijous es van entregar els premis als guanyadors del Concurs de Fotografia TorrentJove, organitzat des de l’Ajuntament per mitjà del Centre d’Informació Juvenil, que ha proporcionat els seus serveis per a organitzar i assessorar en la gestió d’aquest certamen. A la sala d’exposicions l’Espai, la regidora de Joventut, Marina Olivares, i el vocal dels membres del jurat, Rafael Luis Casademunt, van presidir l’acte de lliurament dels guardons que es van entregar als premiats.

D’altra banda, tant la Biblioteca Municipal com l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià van convocar els veïns i veïnes de Torrent perquè durant tota aquesta setmana enviaren les seues col·laboracions. Amb motiu de la celebració del Dia de Llibre, es va demanar als amants de la lectura que enviaren un vídeo amb una recomanació en la qual comentaren algun aspecte de l’últim títol destacat. Així mateix, amb la intenció de promoure l’hàbit de la lectura en valencià, l’Oficina va demanar a joves i majors que participaren en una lectura virtual aportant un vídeo de 2 minuts en el qual llegien un passatge d’algun llibre en valencià seleccionat per ells.

Finalment, durant la jornada del divendres i tot aquest cap de setmana, els seguidors de les xarxes socials de l’ajuntament podran veure el resultat d’aquests muntatges audiovisuals protagonitzats pels lectors i per tots aquells que gaudeixen de la cultura.

 

 

Torrent celebra el Dia Internacional del Llibre amb una intensa jornada cultural

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.