Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent aspira a invertir 6,5 milions d’euros en la ciutat gràcies als fons europeus Next Generation EU
Torrent aspira a invertir 6,5 milions d’euros en la ciutat gràcies als fons europeus Next Generation EU
,

Torrent aspira a invertir 6,5 milions d’euros en la ciutat gràcies als fons europeus Next Generation EU

octubre 15, 2021

L’Ajuntament ha presentat projectes en matèria de mobilitat sostenible i digital, en una nova fase de conversió en zona de vianants del barri històric de l’Alter, en comerç i mercats i en la formulació del Pla d’Acció Agenda Urbana Torrent, que podrien ser subvencionats fins a quasi els 5 milions d’euros

L’Ajuntament de Torrent continua treballant en projectes i iniciatives que permeten a la ciutat continuar avançant en la construcció del Torrent del futur. El consistori ha formulat fins al dia de hui diverses sol·licituds de subvencions en diferents línies d’actuació dependents dels fons europeus de recuperació i resiliència  Next Generation EU, les primeres convocatòries dels quals van ser plantejades el mes passat.

En total sumen la xifra de 6.506.948 euros, amb una aportació municipal d’1.552.721 d’euros, i prop de 5 milions d’euros provindrien dels fons europeus. Totes aquestes actuacions compleixen els criteris impulsats per la UE.

“Demostrem una altra vegada el compromís de l’equip de govern municipal quant a la planificació de la ciutat, amb un treball integral que abasta totes les línies de desenvolupament, aprofita tots els recursos i possibilitats al nostre abast. En aquesta ocasió, gràcies a les noves línies de finançament dels fons europeus de recuperació, als quals aspirem ja que complim les directrius que ens marquen des d’Europa, amb projectes i inversions en modernització i digitalització de serveis i en el desenvolupament urbà sostenible de la ciutat”, ha exposat el regidor d’Estratègia i Innovació, Andrés Campos, qui ha enumerat les quatre línies principals per a les quals el consistori ha sol·licitat aquestes subvencions.

La primera, basada en el desenvolupament de projectes sobre mobilitat sostenible i digital, amb un import total per a les actuacions de 4.280.576,75 d’euros, dels quals l’aportació municipal seria d’1.096.676,69 d’euros i la subvenció sol·licitada de 3.183.900,07 d’euros.

La conversió en zona de vianants del barri històric de l’Alter seria l’eix d’actuació de la segona línia de finançament sol·licitada, amb un import d’actuació total d’1.686.372,93 d’euros (dels quals 432.045,96 euros són d’aportació municipal).

D’altra banda, s’ha plantejat una actuació, amb un import de 310.000 euros i una subvenció sol·licitada de 186.000 euros, en accions de comerç i mercats, amb un import total d’actuació de 200.000 euros subvencionables al 100% en la formulació del pla d’acció de l’agenda urbana, amb actuacions ja planificades que anirien destinades a la digitalització dels indicadors en les rutes escolars intel·ligents o la modernització i domotització de serveis en edificis públics.

D’aquesta manera, en cas de ser aprovades aquestes subvencions, l’Ajuntament de Torrent podria mamprendre operacions com ara la compra de 100 bicicletes elèctriques i l’adaptació i incorporació de noves zones d’estacionament per a les bicis, així com la instal·lació de nous punts de recàrrega; la formalització del Smart parking o la creació de pàrquings dissuasius; la creació d’un  market place, per a coordinar amb el comerç local la implementació de nous models de venda i distribució en línia, amb punts de lliurament intel·ligents, la implantació d’una xarxa wifi en els mercats municipals i un programa de formació per als comerciants; o la conversió en zona de vianants de huit nous vials en el barri de l’Alter, entre d’altres.

El programa  Next Generation EU preveu un pla de recuperació que contribuirà a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia. Espanya rebrà 140.000 milions d’euros d’aquests fons europeus en els pròxims set anys. Per a 2021, el Govern ha avançat en els Pressupostos Generals 26.634 milions, dels quals 10.793 milions seran gestionats per les autonomies i 1.483 milions per les entitats locals. Les corporacions podran destinar eixa quantia a projectes madurs en àmbits de la seua competència, com la mobilitat urbana, la modernització de l’Administració, l’educació, l’ocupació i els serveis socials, l’accés a l’habitatge i l’edificació sostenible.

Torrent aspira a invertir 6,5 milions d’euros en la ciutat gràcies als fons europeus Next Generation EU

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.