Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent acomiada la Setmana de la Dona amb la Fira per la Igualtat d’Oportunitats
Torrent acomiada la Setmana de la Dona amb la Fira per la Igualtat d’Oportunitats
,

Torrent acomiada la Setmana de la Dona amb la Fira per la Igualtat d’Oportunitats

març 12, 2018

En la jornada solidària es van arreplegar vora 1.200 € destinats a la Llar les Flors d’Hondures per a xiquetes que han patit abusos sexuals

Torrent ha posat punt final a una intensa setmana d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. La vesprada de divendres, la sala d’actes de l’Ajuntament va acollir un espectacle de màgia a càrrec de la maga i il·lusionista Patricia Ferraro. Una vesprada divertida i emocionant on Patricia féu diferents trucs de màgia i va deixar el públic impressionat.

Torrent acomiada la Setmana de la Dona amb la Fira per la Igualtat d’Oportunitats

D’altra banda, dissabte al matí, la plaça de la Unió Musical va ser el punt de trobada per a celebrar la Fira per la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Hòmens. La jornada es va iniciar amb una masterclass benèfica de Zumba a favor de l’associació Artistes en Acció i amb el suport de l’associació de dones Corazones Abiertos. En total s’hi congregaren més de 250 persones que no van parar de moure’s i que van col·laborar amb la donació de 1.200 euros que es destinaran a la Llar les Flors d’Hondures per a xiquetes que han patit abusos sexuals i que han hagut d’abandonar l’entorn familiar.

L’acte va comptar amb la participació molt aplaudida del grup de Zumba infantil de la Casa de la Dona, una activitat programada per a trencar estereotips de gènere en l’esport i l’oci i demostrar que hòmens i dones poden compartir espais i entreteniments.

Les activitats es van completar amb tallers per al públic infantil de pintacares de superheroïnes i superherois, un taller de dones científiques i un altre de contacontes a l’inrevés. I perquè els xiquets i les xiquetes pogueren conéixer de primera mà una dona que té un gran reconeixement i prestigi per la seua carrera científica, María Téllez, guanyadora del Premi Carta de Poblament 2017, va estar present en un dels tallers i va contestar les preguntes dels més menuts.

La fira també va tindre la participació de tres associacions de dones: Dones de Torrent, Associació Cultural Tècniques Orientals de Torrent i Corazones Abiertos que van mostrar les seues activitats. Igualment, Creu Roja es va sumar a l’acte amb la campanya “HEROÏNES”; una iniciativa en la qual van participar 50 persones, principalment xiquetes i xiquets.

Volta a peu

Diumenge de matí, el grup de running de la Casa de la Dona participà en una carrera popular. En esta ocasió, 10 dones van córrer els 5,8 km en 45 minuts. Este grup es va crear amb el propòsit de promoure la participació de les dones en la dinàmica tan actual del running i sobretot en les diferents carreres, arran de l’estudi fet per la Diputació de València que reflectia una estadística molt per davall de la participació masculina. La regidora d’Igualtat, Encarna Lerma Besó, ha expressat la seua satisfacció i orgull “pel seu esforç i dedicació, a més de tot el que estan aconseguint”. Els entrenaments d’este grup continuaran fins al juny, quan proposaran un nou repte estiuenc.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.