Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent, 100% transparent

juliol 17, 2017
L’informe realitzat per l’organització Transparència Internacional Espanya situa la ciutat de Torrent com un dels municipis més transparent de tota Espanya  
L’organització no governamental Transparència Internacional Espanya presentà, el passat 7 de juliol, els resultats de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (ITA). La ciutat de Torrent es troba entre els 25 municipis de tota Espanya, d’entre els 110 més grans, que complix amb el 100 % de transparència. A més, és l’únic de tota la província de València que aconseguix este posició; i pel que fa a la Comunitat Valenciana solament ho aconseguixen Torrent i Alacant.
El regidor de Transparència, Alfred Costa, ha assenyalat la importància d’aconseguir este percentatge de transparència per a la ciutat. “I este compromís amb la transparència el traslladem a tot el teixit associatiu veïnal, cultural o festiu. És importantíssima la cultura de la cogestió dels recursos públics municipals. Que existisca coresponsabilitat implica, de manera inequívoca, tota la ciutadania en la presa de decisions, no solament per saber amb anticipació les prioritats dels usuaris a través de consultes eficaces, sinó per fer-los copartícips durant el desenvolupament d’estes accions, siguen urbanístiques, culturals, educatives, esportives o socials”, ha assenyalat Costa.
En esta sisena edició de l’Índex s’han avaluat un conjunt integrat de 80 indicadors relatius a les sis àrees de transparència: transparència activa i informació sobre la corporació municipal; relacions amb els ciutadans i la societat i participació ciutadana; transparència econòmica i financera; transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; transparència en matèries d’urbanisme, obres públiques i medi ambient, i dret d’accés a la informació.
En el primer informe, realitzat l’any 2008, Torrent aconseguia la mitjana de  50 % de transparència; una xifra que ha augmentat considerablement en els últims anys. A més, els ítems de transparència s’han endurit en els últims anys, per la qual cosa és més difícil aconseguir el 100 %. “El treball realitzat per este equip de govern ha aconseguit situar Torrent entre les ciutats espanyoles més transparents. Som una ciutat més moderna, més propera als ciutadans i ciutadanes i que complix amb tots els indicadors de transparència a causa d’una bona eficàcia de la gestió”, ha destacat el regidor de l’Àrea Recursos i Modernització, Andrés Campos.
Les 25 ciutats que compleixen el 100 % de transparència en tots els indicadors són: Torrent, Alacant, Alcobendas, Barakaldo, Barcelona, Bilbao, Getxo, Gijón, Girona, Huelva, Jerez, Las Palmas, Las Rozas, Lleó, Lleida, Logronyo, Madrid, Manresa, Oviedo, Pozuelo de Alarcón, San Cristóbal de la Laguna, Sòria, Terrassa, Torrejón de Ardoz, i Vitòria. A més, l’informe assenyala que només un 44 % dels municipis no aconseguix el 90 %, i la mitjana ha obtingut el 89,7 %.
Pot consultar-se tota la informació i l’informe en l’enllaç següent: transparencia.org.es/ita-2017/

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.