Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els torrentinos es bolquen en el XV Trobades de rescats en accidents de trànsit
Els torrentinos es bolquen en el XV Trobades de rescats en accidents de trànsit

Els torrentinos es bolquen en el XV Trobades de rescats en accidents de trànsit

abril 19, 2024
Joves, col·legis i públic en general omplin les graderies durant dos dies per a presenciar la trobada interna del Consorci provincial de Bombers celebrat a Torrent.

El Consorci de Bombers de València ha finalitzat la XV Trobada Intern de Rescats en Accidents de trànsit, amb 14 equips del Consorci i recreacions de diversos escenaris d’accident. Ha tingut lloc en el recinte d’Àgora Parc Central de Torrent, i els participants han intervingut en simulacions de rescat en accidents de trànsit. Joves, col·legis i públic en general han omplit les graderies durant els dos dies per a presenciar la trobada, que ha generat gran interés i que també ha pogut seguir-se en streaming.

Un esdeveniment que ha mobilitzat a prop de 200 persones entre equips participants i personal d’organització i Comité de de Partits d’Excarceració del Consorci, el COMENEX. Per part del Consorci de València han participat 14 equips de diferents parcs, dels quals 4 han disputat la final en la jornada del dijous. Han sigut els avaluadors de APRAT, l’Associació Professional de Rescat en Accidents, els encarregats de supervisar i puntuar les proves. Finalment serà l’equip Gandia Zona-4 el representant del Consorci en el pròxim campionat nacional de la Corunya, un equip que ja va representar al Consorci en el 2022, quan van guanyar el mundial i nacional d’eixe any. 

També durant estos dies s’ha comptat amb diversos equips convidats a l’esdeveniment, concretament del Consorci de Bombers de Castelló, Ajuntament d’Alacant, Generalitat de Catalunya i Consorci de Bombers d’Alacant. Estos últims han realitzat també el seu campionat intern en el marc de la trobada de Torrent, seleccionant també als seus millors classificats. 

Esta XV trobada s’ha celebrat en el recinte Àgora Parc Central de Torrent, de manera oberta per a un concorregut públic, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament per a la gestió dels vehicles de desballestament usats per a les proves i la implicació de col·legis i associacions de la ciutat en la visita a totes estes activitats. 

El diputat de Medi Ambient i president del Consorci de Bombers, Avelino Mascarell, ha acompanyat als participants en la jornada del dijous i ha felicitat els guanyadors. «Per a nosaltres és un orgull comptar amb tants equips d’excarceració tan ben preparats, com s’ha demostrat estos dies, un fet que repercutix en la qualitat del servici diari que prestem a la ciutadania», i ha remarcat «l’agraïment per l’esforç a l’organització que s’ha implicat perquè l’esdeveniment haja resultat tot un èxit». 

Per part seua, l’Alcaldessa de Torrent i Diputada provincial, Amparo Folgado, ha afirmat que «per a Torrent ha sigut tot un honor poder acollir esta trobada i com s’ha pogut veure durant els dos dies, ha generat molt d’interés entre els joves i escolars de la ciutat». Folgado també ha assenyalat que és la segona vegada que se celebra esta trobada provincial a Torrent, sent alcaldessa, ja que fa deu anys es va celebrar en la capital de l’Horta Sud.

L’inspector cap del Consorci, José Miguel Basset, ha destacat “la qualitat tècnica de tots els equips participants, tant els del nostre Consorci com els de la resta de cossos de bombers que ens han acompanyat estos dies”.

Els torrentinos es bolquen en el XV Trobades de rescats en accidents de trànsit

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.