Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent pren mesures contra el mosquit tigre en Parc Central
L’Ajuntament de Torrent pren mesures contra el mosquit tigre en Parc Central

L’Ajuntament de Torrent pren mesures contra el mosquit tigre en Parc Central

maig 17, 2024
La gestió de les instal·lacions de Parc Central depén d’una empresa externa amb la qual el consistori està col·laborant des del mes de gener en la lluita contra esta plaga.

L’Ajuntament de Torrent, a través de la Regidoria de Sanitat que dirigix Santiago Calatayud, està prenent mesures per a erradicar la presència del mosquit tigre en les instal·lacions del Parc Central. Si bé la gestió del Parc Central recau en una empresa externa, l’Ajuntament ha pres mesures de manera immediata després de la detecció del problema el passat 18 de gener de 2024, quan va rebre la primera alerta.

Un equip de tècnics es va personar en el lloc per a localitzar el focus del problema, tractar-lo i oferir les instruccions necessàries a l’equip de manteniment i responsable del Parc Central per a evitar la seua reaparició.

“Des de l’Ajuntament estem compromesos amb la salut pública dels nostres veïns i veïnes”, ha declarat el regidor Santiago Calatayud. “Per això, no dubtem a actuar de manera immediata davant la detecció del mosquit tigre en el Parc Central, encara no ser la nostra competència directa”.

Calatayud ha volgut destacar la importància de la col·laboració entre l’Ajuntament i l’empresa gestora del Parc Central per a previndre la proliferació del mosquit tigre. “És fonamental que tots treballem junts per a evitar la propagació d’esta plaga”, ha assenyalat.

L’Ajuntament continua treballant en la lluita contra esta plaga i insistix a l’empresa gestora que prenga les mesures necessàries de manera immediata per a erradicar el mosquit tigre i garantisca la salut pública dels usuaris de les instal·lacions.

Cal destacar que des de Sanitat ja s’ha posat en marxa una campanya per a combatre l’insecte, que contempla una sèrie de mesures per a previndre la proliferació del mosquit tigre i controlar la seua població en el municipi. Des d’inicis del mes de maig, s’han intensificat les labors de control de mosquits en les zones més propenses a la proliferació de l’insecte, com a parcs, jardins i zones humides. S’instal·laran paranys per a mosquits en El Vedat, Calicanto i els disseminats, i es realitzaran tractaments de desinsectació en l’entorn urbà. Des del consistori es fa una crida a la col·laboració ciutadana per a previndre la proliferació del mosquit tigre. Calatayud ha demanat als veïns que eliminen de les seues cases i jardins qualsevol recipient que puga acumular aigua, ja que estos són els llocs on el mosquit tigre deposita els seus ous.

L’objectiu de l’Ajuntament de Torrent amb totes estes mesures és minimitzar la presència del mosquit tigre en el municipi i evitar les molèsties que este insecte pot causar als veïns i veïnes.

L’Ajuntament de Torrent pren mesures contra el mosquit tigre en Parc Central

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.