Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa una campanya contra el Mosquit Tigre i rosegadors
L’Ajuntament de Torrent posa en marxa una campanya contra el Mosquit Tigre i rosegadors

L’Ajuntament de Torrent posa en marxa una campanya contra el Mosquit Tigre i rosegadors

juliol 21, 2023

A partir del pròxim dilluns 24 de juliol, els operaris treballaran intensament durant 10 dies per a reduir la presència de l’insecte i rosegadors abans de l’inici de les festes previstes en el nucli urbà, urbanitzacions i disseminats

La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Torrent inicia aquest pròxim dilluns 24 de juliol una campanya intensiva contra el Mosquit Tigre i rosegadors, que es prolongarà durant 10 dies per tot el terme municipal, amb la finalitat de reduir la seua presència i minimitzar les molèsties que puguen causar a la ciutadania. Així, els operaris municipals establiran dues línies d’actuació: d’una banda, es procedirà a realitzar una completa fumigació per a evitar la proliferació de l’insecte; i per l’altre, es col·locaran paranys especials per a la captura dels rosegadors en punts clau del municipi.

Aquestes mesures de reforç s’han decidit adoptar amb motiu de l’augment de les pluges d’aquestes últimes setmanes, que han provocat un increment considerable del nombre de mosquits i, per tant, de les molèsties causades als veïns i veïnes de Torrent. Igualment, s’ha detectat la necessitat d’atallar la problemàtica dels rosegadors en algunes dels carrers i urbanitzacions, on la seua presència és major.

El responsable de l’àrea de Sanitat de Torrent, Santiago Calatayud, explica que “aquesta campanya té molt present el calendari festiu que es desenvoluparà durant les pròximes setmanes en el nostre nucli urbà, urbanitzacions i disseminats, per la qual cosa hem planificat aquestes actuacions en els dies anteriors a l’inici d’aquestes festes, de manera que puguen transcórrer amb total normalitat i sense afectar la seua celebració”. L’edil també comenta que “esperem que amb aquestes iniciatives extraordinàries es puguen minimitzar la presència de mosquits i rosegadors per a millorar el dia a dia dels torrentins”.

“Al Mosquit Tigre, ni aigua!”

Aquestes actuacions se sumen a la campanya de prevenció i control “Al mosquit tigre, ni aigua!”, que es va llançar la setmana passada des del departament de Sanitat per a frenar la proliferació de l’insecte a les urbanitzacions i disseminats de Torrent, informant els veïns sobre les mesures de prevenció que es poden aplicar en entorns privats, atès que les larves d’aquesta espècie es desenvolupen en recipients on hi ha xicotetes quantitats d’aigua, com a pitxers, poals, florers o plats de tests.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.