Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Salvador Lauder i Isabel García Canet, guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent
Salvador Lauder i Isabel García Canet, guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent
,

Salvador Lauder i Isabel García Canet, guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent

desembre 17, 2020

L’Ajuntament de Torrent ha acollit l’acte de lliurament dels guardons del XVIII Premi de Narrativa Juvenil i XI Premi de Poesia, premiats amb 12.000€ per al guanyador de la categoria de narrativa i amb 3.000€ per a la vencedora en l’apartat de poesia

La sala de plens de l’Ajuntament ha acollit este matí, en un acte protocol·lari i sense públic davant la situació sanitària que vivim,  el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent, el certamen anual organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià amb l’objectiu de “normalitzar i promoure la literatura en valencià, de manera que els escriptors i escriptores en la nostra llengua tinguen una possibilitat més per a publicar i editar les seues obres”, explica la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez. Així, la guanyadora de l’XI Premi de Poesia, Isabel García Canet, ha rebut un xec per valor de 3.000 euros pel seu poemari La llum del buit; mentre que el vencedor del XVIII Premi de Narrativa Juvenil, Salvador Lauder Martínez, ha sigut guardonat amb 12.000 euros per l’obra Parents llunyans. Igualment, Maurici Belmonte Monar ha sigut premiat amb 1.800 euros per haver sigut triat com a finalista en la categoria de narrativa juvenil amb Nawfal, espera’m. 

La convocatòria d’enguany ha sigut tot un èxit quant a la participació, ja que s’hi ha presentat un total de 77 obres, 34 originals de narrativa (xifra rècord en la història dels premis) i 43 originals en poesia. Joaquina Barba, membre del jurat que ha estat present en el lliurament dels premis ha destacat la qualitat literària de totes les obres presentades, fet que demostra la consolidació d’estos premis en tot l’àmbit lingüístic i literari.

A més de la dotació econòmica, les obres premiades seran editades i publicades per l’editorial Tabarca Llibres, que també assumeix el cost del premi finalista de narrativa i el premi de poesia. Així mateix, l’Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 10.000 euros, que completa la Caixa Rural Torrent amb 2.000 euros com a entitat col·laboradora.  D’aquesta manera, els ‘Premis Literaris Ciutat de Torrent’ s’erigeixen com un dels certàmens més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana i suposen un pilar fonamental per a la promoció de la literatura en valencià.

 

 

Salvador Lauder i Isabel García Canet, guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent

 

 

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.