Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Presenten esta vesprada el llibre “30 anys d’ensenyament en valencià a Torrent”

març 21, 2018

En la trobada habitual de l’alcalde Jesús Ros amb els mitjans de comunicació s’han explicat el contingut i els obejctius del llibre i s’ha convidat a tots i a totes a la presentació

Coincidint amb el trenta aniversari del començament de la primera línia en valencià a les escoles de Torrent, esta vesprada es presenta a la sala cívica de l’Antic Mercat a les 19.00 h el llibre 30 anys d’ensenyament en valencià a Torrent editat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià.

Es tracta d’un llibre que ret homenatge a totes les persones, col·lectius i entitats que volgueren fer revifar la nostra llengua i cultura durant la transició. Els textos que componen l’obra parlen des de les iniciatives, anteriors a l’inici de l’ensenyament en valencià de manera regulada per la Conselleria, que persones que estimaven la llengua mamprenien, com el cas de l’escola Tramuntana que tingué la seua ubicació al Vedat on està actualment el col·legi Madre Petra.

També hi trobem col·laboracions dels centres de primària de Torrent, d’associacions com Cucurucú Teatre, La Gavella o de persones que no eren mestres però estimaven la llengua i eixa estima els portà a aprendre-la.

Este matí, en la trobada habitual de l’alcalde Jesús Ros amb els mitjans de comunicació, un dels promotors del llibre, Vicent Font, ha explicat el contingut i els objectius del llibre i ha convidat tota la gent a la presentació d’esta vesprada. L’alcalde ha volgut fer valdre “el treball de tota una vida per la nostra llengua i cultura, fent del valencià un eina revolucionària, vehicle de les reivindicacions i anhels democràtics”. A més, Ros ha parlat del present i futur del valencià: “Hem de traslladar la política lingüística dels despatxos al carrer perquè la llengua està per a gastar-la, perquè siga un instrument útil en el dia a dia”.

La regidora d’Educació i Dimanització Lingüística, Patricia Sáez, ha mostrat la seua satisfacció per “donar suport a projectes que promoguen el valencià ja que tenim clara la nostra responsabilitat de treballar per augmentar l’ús social del valencià en la ciutat en tots els àmbits”.

A més, han recordat que 20 anys després de la XI Trobada d’Escoles en Valencià, enguany es tornarà a celebrar a Torrent esta Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud, concretament el 19 de maig.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.