Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent entra a formar part de Lletres Falleres amb l’organització del Premi COMFET

desembre 14, 2016

Les Lletres Falleres són un conjunt de premis que pretenen potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i reconéixer l’esforç que fan tant les comissions com els autors i col·laboradors

El regidor de Cultura, Alfred Costa, va remarcar la importància de la primera edició del Premi COMFET organitzat per Torrent que “establix les bases de qualitat dels llibrets per a la xicalla, que són els fallers i falleres del futur i convida els més menuts a gaudir del llibret infantil pels seus continguts”

Ahir a la vesprada la sala cívica de l’Antic Mercat va acollir la presentació dels premis Lletres Falleres en què participa Torrent com a organitzador d’un dels premis, el COMFET. Els premis Lletres Falleres van nàixer en l’exercici 2011-2012 per a potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i per a reconèixer l’esforç que fan tant les comissions com els autors i col·laboradors per a mantindre uns nivells de qualitat i obrir nous horitzons creatius i de continguts en eixes publicacions tan arrelades en la història de la nostra festa. Els premis abasten totes les modalitats literàries que habitualment apareixen en els llibrets i que, en les primeres dècades del segle XXI, han convertit estes publicacions en un atractiu contenidor cultural més enllà de l’estricta explicació i relació del que conté la falla, filosofia amb què van nàixer a mitjan segle XIX. A l’acte hi va assistir el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, que va donar la benvinguda a Hugo Morte, president de Lletres Falleres, i a la resta de representants d’entitats i comissions col·laboradores.

La Federació de Lletres Falleres en col·laboració amb altres entitats i comissions convoquen els premis següents:

– Premi COMFET : l’Associació Cultural Comissió d’Estudis Fallers de Torrent (COMFET), amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Torrent i el patrocini de l’Ajuntament de Torrent, convoquen la primera edició del Premi COMFET al millor contingut infantil en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, a fi de premiar el treball que fan les comissions falleres en els llibrets en la promoció de l’ús del valencià. El premi, patrocinat per l’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera de Torrent, està dotat de 400 € i un trofeu que seran lliurats per les falleres majors de Torrent de 2017. Prèviament, s’establixen quatre nominats al premi que rebran un diploma acreditatiu.

El regidor de Cultura, Alfred Costa, va remarcar la importància d’este premi que “establix les bases de qualitat dels llibrets per a la xicalla, que són els fallers i falleres del futur i convida els més menuts a gaudir del llibret infantil pels seus continguts”.

– XIII Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla: l’Associació d’Estudis Fallers en este cas reconeix el millor article publicat en un llibret de falla de la ciutat de València i la comarca de l’Horta a fi d’estimular la creació i la reflexió al voltant de la festa de les Falles, així com premiar l’esforç editorial que fan les comissions en els llibrets. S’establix un premi dotat amb 600 euros, dividits en 300 euros per a l’autor o autors de l’article i 300 per a la comissió de falla que el publica en el seu llibret.

– Malva d’Alzira: l’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira i la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i Escola Valenciana, convoquen l’onzena edició del Premi Malva Alzira al millor poema satíric publicat en un llibret de falla de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana a fi d’estimular el conreu d’un gènere poètic de llarga tradició històrica i popular entre els valencians. Hi haurà un únic premi dotat amb 300 euros, dividits en 150 euros per a la persona autora (o persones autores) del poema i 150 per a la comissió de la falla que el publique en el seu llibre.

– Premi Mocador i Premi Emili Llueca: l’Associació Cultural Falla El Mocador i L’Arxiu Camp de Morvedre, amb el patrocini del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, convoquen la huitena edició del Premi Mocador i Premi Emili Llueca d’Assaig sobre Falles i Cultura Popular Valenciana, publicat en un llibret de falla, a fi de premiar el treball que fan les comissions falleres en els llibrets en la promoció de l’ús del valencià. El Premi Mocador està destinat a premiar els assajos publicats en llibrets de falla de qualsevol localitat de la Comunitat Valenciana. El Premi Emili Llueca està dedicat al millor assaig publicat en un llibret de falla de la comarca del Camp de Morvedre. El premi Mocador és de 300 euros, dividit al 50 % entre l’autor o autors de l’assaig i la comissió de la falla que el publica en el seu llibret. El premi Emili Llueca és de 200 euros, dividit al 50 % entre l’autor o autors de l’assaig i la comissió de la falla que el publica en el seu llibret.

– Premi Mestre Ortifus a la portada i a la temàtica publicada en un llibret de falla: l’Associació Cultural Amics del Mestre Ortifus i l’Associació d’Estudis Fallers convoquen la quarta edició d’estos guardons a fi d’estimular la creació i la mirada crítica al voltant de la festa de les falles. Es convoquen dos premis: un de portada i l’altre de coherència en els continguts. S’establix un premi en la categoria de portada dotat amb 400 euros dividits en 200 euros per a l’autor o autors de la portada i 200 euros per a la comissió de falla que la publica. El premi a la coherència de continguts està dotat amb 200 euros per a la comissió i 200 euros per al coordinador o equip de coordinació de continguts.

– Premi Climent Mata: la Junta Local Fallera de Xàtiva convoca el Premi Climent Mata a la millor maquetació i disseny gràfic d’un llibre de falles. En el premi es valorarà el disseny de la publicació tenint en compte la maquetació, les il·lustracions, la temàtica gràfica triada, l’originalitat i l’enginy. També es tindrà en compte l’enquadernació i la presentació. S’establixen dos categories: d’una banda una de caràcter local, on tindran accés les comissions falleres de Xàtiva. El premi està dotat amb 300 euros dividits en 150 euros per a l’autor o autors i 150 euros per a la comissió de la falla que publica el llibret, amb un diploma acreditatiu. De l’altra, una categoria de caràcter autonòmic, el premi de la qual està dotat amb 300 euros dividits en 150 euros per a l’autor o autors i 150 euros per a la comissió de la falla que publica el llibret, amb un diploma acreditatiu.

–  Premi +Complet: Amb la col·laboració de la Diputació de València, es convoca el Premi Lletres Falleres al llibret de falla més complet a fi de premiar el treball que fan les comissions falleres utilitzant el llibret com a vehicle de comunicació en valencià. La dotació econòmica és de 800 euros, juntament amb un diploma i un estendard acreditatiu. El segon i tercer millor llibret rebrà un estendard acreditatiu.

La Federació de Lletres Falleres convoca el Premi Carles Cortina – Falles Unesco al millor article publicat en un llibret de falla de la ciutat de València a fi d’encoratjar la creació i la reflexió al voltant de la candidatura de l’Espai Cultural de les Falles Valencianes a Patrimoni Immaterial de la UNESCO, així com premiar l’esforç editorial que fan les comissions en els llibrets. S’establirà un premi dotat amb 800 euros, dividits en 400 euros per a l’autor o autors de l’article i 400 per a la comissió de falla que el publica en el seu llibret, amb un diploma acreditatiu i un estendard respectivament.

Premi #plf17 a un text satiricofaller breu: la Federació dels Premis de les Lletres Falleres (constituïda per la falla Plaça de la Malva d’Alzira, la falla El Mocador de Sagunt, l’Associació d’Estudis Fallers, l’AC AMO i la Junta Local de Xàtiva), juntament amb la plataforma Malalt de Falles, la Junta Local de Torrent i COMFET, convoca el Premi #plf17 al millor text satiricofaller breu #plf17. El Premi #plf17 pretén visualitzar la creativitat satírica en els nous canals de comunicació que oferixen les xarxes socials. El premi es desenvolupa a través de les xarxes socials i l’únic requisit per a participar-hi és ser seguidor de la pàgina, del perfil o tindre Lletres Falleres en un dels cercles de Google+. Hi haurà un primer premi d’un euro per cada caràcter emprat (espais inclosos), fins a un total de 140 euros en metàl·lic, per descomptat! A banda, hi haurà 10 mencions a les millores piulades satíriques. Tots els textos satiricofallers breus, tant posts com piulades, seran publicats o enllaçats des de la web.

A més es va presentar la nova pàgina web de Lletres Falleres, un espai de consulta on es poden veure les bases de tots els premis.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.