Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Naix Armensallé, la nova Biblioteca Popular en el Xenillet

abril 27, 2018

Ahir a la vesprada es va inaugurar la biblioteca popular Armensallé, un nou espai lúdic i de dinamització de la infància en el barri del Xenillet i que està situat dins de l’espai de Torrent Activa en el carrer de Joan XXIII. La iniciativa, promoguda pel Col·lectiu Soterranya, va reunir un gran nombre de xiquets i xiquetes, l’alcalde Jesús Ros, integrants de l’equip de govern i representants d’associacions.

Els membres de Soterranya han explicat que “volem obrir una nova finestra al món i posar a la disposició de totes les persones del barri un espai amable on puguen accedir a la lectura i a la cultura de manera pròxima, amena i sostenible perquè els llibres procedixen de donacions i del reciclatge. D’alguna manera es tracta de la biblioteca de les noves oportunitats”. És un il·lusionant projecte comunitari amb un ambiciós objectiu, posar en mans dels veïns i veïnes, eines per a incidir de forma col·lectiva en la transformació positiva de la realitat del seu barri mitjançant la creativitat i la participació.

El projecte presenta tres línies d’actuació, la dinamització de la infància del barri mitjançant activitats d’oci inclusiu i reforç escolar, la dinamització social i la dinamització comunitària per a fomentar la interacció entre les persones del barri i per a valoralitzar-lo, no solament entre els mateixos habitants, sinó entre la resta de la ciutat, i en eixe sentit la biblioteca tindrà un paper decisiu.

Soterranya conjuntament amb altres dues associacions, MESTRESSA i Espai Tàndem fa dos anys que treballen des del barri amb el reeixit projecte Bicis per a totes, gràcies al qual ha recuperat més de 400 bicicletes que han sigut donades a persones que necessiten un mitjà de transport sostenible per a cercar treball, accedir al seu centre de treball o estudis i que per la seua situació econòmica no poden adquirir-les i que han arribat a llocs tan diversos com els camps de refugiats a Grècia o orfenats al Senegal.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.